Tarım Danışmanı Yeşil, kalsiyumun bitkide hücre duvarlarının ve bitki dokularının sertleşip güçlenmesinde temel görevi üstlendiğini, bu özelliği ile bitki dokularını ve meyveleri mantar ve bakteri enfeksiyonlarından koruduğunu belirtti.
Kalsiyumun donma ve çözülme stresine karşı bitkiye dayanıklılık kazandırarak don zararını önlediğini belirten Yeşil, “Ayrıca hücre bölünmesinin düzenlenmesi ve hücre gelişimi üzerinde de etkili olarak kök uzaması, bitkinin büyümesi ve gelişimine katkıda bulunur. Yeterince kalsiyum alamayan meyve ve sebzelerde çürüme ve çatlamalar meydana gelir. Elmada acı benek ve domateste dip çürüklüğü gibi belirtiler kalsiyum noksanlığının bir sonucudur. Dokularında yeterli kalsiyuma sahip olmayan meyveler, depolama sürecinde de fizyolojik bozukluklara ve çürüme meydana getiren funguslara karşı hassas olurlar. KALSİYUM, fosforlu gübrelerle karıştırılırken ön deneme yapılmalıdır. Uygulama, sulamadan önce yapılmalı veya uygulama yapıldıktan sonra su verilmelidir.” ifadelerine yer verdi.
Ayrıca Yeşil kalsiyumun tek başına uygulanması gerektiğini belirterek, yapraktan uygulama dozları 10 - 15 gün ara ile damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulandığını ve yapraktan meyve tutumundan sonra dekara 300cc. topraktan ise 2 ile 4 litre arasında verilebildiğini de aktardı.