Geçtiğimiz günlerde bir iş gezisi olarak Antalya ya gitmek zorundaydık. İşimizi halletmek için bir kaç gün kalmak zorundaydık, bir otele giriş yaptık. İlk giriş yaptığımız andan itibaren kendimizi başka bir ülkede Arap ülkelerine gelmiş gibi hissettik. Suriyeli, Afganlı, Iraklı, İranlı’nın yoğun olduğu çok az Türki devletlerden gelenlere kuşatılmış bizden başka Türk’ün olmadığı bir yoğunlukta misafirin olduğu beş yıldızlı bir otel. Sabah saatlerinden başlayıp geç vakitlere kadar içen insanlar, tabi ki içkiden sonra taşkınlıklar. Bir markaya ait otelde böyle durumla ilk defa karşılaşmanın şaşkınlığını yaşamamak elde değildi. Düşünün kendi ülkeleri olmayan bir yerde o kadar özgür ve patavatsızlar ki. Oradaki görevliye geceleri çok taşkınlıklar yapıyorlar uyarsanız diye rica ettiğimizde bu tür guruplara ve misafirlere uyarı maalesef yapamıyoruz çünkü kültür sevileri bu hemen kavga çıkarıyorlar dedi.

Tamam biz TÜRK’ler iyi misafirperveriz ama görünen o ki kendi ülkemizde biz misafir konumuna mı geliyoruz diye çok acı ve vahim soru aklıma gelmedi değil.

Benim ülkemin emeklisi çalışanı bırakın tatil yapmayı dışarıda bir kahve dahi içemeyecek durumdayken bu manzara moralimi bozdu ve içimi acıttı.

Durum tatil yörelerindeyken bu durumdayken okullar tatil oldu yavrularımız karne aldı, benimde torunlarım var belki tatilde yanımıza gelirler diye AVM’nin birisinde bir zamanlar en hesaplı çocuk kıyafetleri satan bir mağazaya girince fiyatların durumu beni yine şaşırttı.

Zaten son günlerde gıda fiyatlarına tam uyum sağlayamamışken uzun süredir kıyafet mağazalarından haberim yoktu. İnanamadım gerçekten fiyatlara, kendimi bir çimdikledim acaba rüyada mıyım diye. Maalesef gerçek hayattaydım. Biz TÜRK’ler dayanıklıyız buna da alışırız. Belki de bu durum bir uyarı alışveriş çılgınlığına bir son verilir diye düşündüm. Çünkü her zaman kötü anları olumlu şeyler düşünerek iyiye yorma gibi bir huyum hep var. İnşallah her şey daha düzgün olur herkes huzurlu eşit olmasa da birbirine yakın yaşam şartlarına sahip olur.

Sağlıkla huzurla esen kalınız...