Gamze Akkuş İlgezdi kimdir

Seçime sayılı günler kala partiler adaylarını açıklamaya başladı. CHP’den milletvekili adayı olan Gamze Akkuş İlgezdi’nin ise kim olduğu merak ediliyor. Peki Gamze Akkuş İlgezdi kimdir? İşte detaylar…

28. dönem milletvekili seçimlerine az bir zaman kala milletvekili listeleri netlik kazanmaya başladı. Chp İstanbul milletvekili adayları arasında bulunan bir isim de Gamze Akkuş İlgezdi oldu. Peki Gamze Akkuş İlgezdi kimdir? İşte Gamze Akkuş İlgezdi’nin hayatına ilişkin tüm detaylar…

1969'da İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi İstanbul’da tamamladı. Üniversite eğitimimi Marmara Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde Yüksek Lisans programıyla bitirdi.

1992’de SSK Okmeydanı Hastanesi’nde, hekim olarak göreve başladı.
1999-2001 yılları arasında Okmeydanı SSK Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı yaptı.18 yıl çalıştığı Okmeydanı SSK Hastanesi’nden, 2009’da İçişleri Bakanlığı kadrosuna geçerek kurum değişikliği yaptı.

Bu tarihten itibaren, kendi kurduğu Prof. Türkan Saylan Tıp Merkezi’nde hekimlik yapmanın yanı sıra, kurumun Kültür, Sağlık ve Sosyal projelerini hazırlayıp, hayata geçirdi.

2011 yılında, Yeditepe Üniversitesi’nde başladığım Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeki Yüksek Lisansını 2013 yılında bitirdi.

Gamze Akkuş İlgezdi, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel milletvekili seçimlerinde CHP'den İstanbul 1. Bölge sıradan milletvekili adayı oldu. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM'ye girmiştir.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul 1.bölge milletvekili adayı oldu.

Evli ve 1 çocuk annesi.

ALBÜMLERİ;

2017-Gelecek Diye

2011-Muhabbet İnsanı

KİTAPLARI:

2015-Yerel Yönetimlerde Kültür Politikaları