Oğuz Kaan Salıcı hayatı

Seçime sayılı günler kala partiler adaylarını açıklamaya başladı. CHP’den milletvekili adayı olan Oğuz Kaan Salıcı’nın ise kim olduğu merak ediliyor. Peki, Oğuz Kaan Salıcı kimdir? İşte detaylar…

OĞUZ KAAN SALICI KİMDİR?

Aslen Adıyaman Besnili olan Oğuz Kaan Salıcı, 16 Ocak 1972 yılında Gaziantep’de dünyaya gözlerini açtı. Devlet memuru bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olarak hayatının çoğu Türkiye’nin farklı şehirlerinde geçti. Eğitim hayatına 1978’de Adıyaman Cumhuriyet İlkokulunda başladı. Ortaokula 1983’te Elazığ Anadolu Lisesi’nde başladı ancak babasının tayini dolayısıyla ortaokul ve liseyi Eskişehir Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Üniversite yıllarına gelindiğinde ise Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarını aktif bir şekilde değerlendiren Salıcı, Sosyal Demokrat Üniversiteler Platformu’nun ve Demokrasi için Gençlik Platformu’nun kuruluşuna katıldı.

İlerleyen süreçte ise Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) kurucusu ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Vakfı (TÜSES) üyesi. 15 Eylül 2011 yılında CHP İstanbul İl Başkanı olarak atandı ve Mayıs 2012'de İstanbul İl Kongresinde İl Başkanı seçildi.

Siyasi kariyerinde daha fazla yükselmeyi hedefleyen Salıcı, İl Başkanlığından Milletvekili adayı olmak için istifa etti. İstanbul 1.Bölge’den önseçimle milletvekili adayı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde 25. Ve 26. Dönem Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyesi olan Salıcı ayrıca Türkiye-ABD ve KAMBOÇYA Parlamentolar arası dostluk grubu üyesidir.

ÖZEL YAŞAMI

Oğuz Kaan Salıcı, evli ve 2 çocuk babası olduğu biliniyor.