Ürgüp İlçe Müftüsü İsmail Karadavut ve Ürgüp 80. yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Gülcan Bayındırlı da programa katılarak özel bireyleri yalnız bırakmadı.

Hafta münasebetiyle gerçekleştirilen piknik programında ney ve kanun dinletisi, voleybol ve çeşitli oyun ve aktivitelerle özel insanlar gönüllerince eğlendi. 

Gün boyu devam eden ve renkli anlarından yaşandığı piknik programında misafirlere köfte ekmek ikram edildi.

Ürgüp İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, toplumsal emanet olan engellilerin son derece önemli bir noktada olduğunu söyledi.

Tohum toprağa engelli topluma emanettir diyen Karadavut şunları söyledi, “İlçe Müftülüğü olarak her zaman yanlarında olmaya çalıştığımız engelli dostlarımızla bu yıl hafta münasebeti ile piknik etkinliğinde bir araya geldik. Şunu diyebiliriz ki toplumumuzda yaşayan engellilerin, başta eğitim olmak üzere hiçbir hak ve imkândan mahrum edilmemesi dinî bir vecibedir.

Şu anda sağlam ve sağlıklı/engelsiz olan bir insanın az sonra engelli konumuna gelmeyeceği konusunda elinde bir güvencesi yoktur. Dolayısıyla her insan bir engelli adayıdır. Biz engelli adaylarına düşen onlara saygı göstermek ve değer vermek, onların durumlarına göre her alanda kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmaktır. Engelli kardeşlerimize düşen ise “Niçin ben?” demeden yaşama dört elle sarılmak, hayata daha umutla ve sevinçle bağlanmaktır. Ben 10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle bu piknik programını organize eden her bir kardeşime teşekkür eder, siz kıymetli dostlarıma da sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir ömür dilerim.”  HABER: YASİN YAĞIMLI

DAMSA PQİKNİK

Editör: Mehmet Günay