Erasmus Günleri kapsamında düzenlenen brifing de Erasmus+ programının kapsamı, amacı ve uygulanma şekli konusunda detaylı bilgiler aktarıldı.

Önceki yıllarda yapılan projelerden de örnekler verilerek Erasmus+ programının uluslararası işbirliği, dünya mirasının korunması, vatandaşlık bilincinin oluşması ve eğitim metodolojisinin paylaşımı hakkında önemi ortaya konuldu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu önceki yılllarda düzenlediği Date, Peeping Through Window, Eurobook Buddies, Children’s Literature, Reading is Fun, Book Wreath, Cooding Awaits Future ile İngiltere, Estonya, İsviçre, Polonya, Portekiz, İtalya, Malta, Bulgaristan, Finlandiya, Macaristan ve Romanya ekiplerini misafir ederek bu konudaki tecrübesini ortaya koydu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu, halen devam eden “Eat Healthy – Live Healthy” projesi kapsamında Bulgaristan ekibini Kasım ayı içerisinde misafir edecek.

Avrupa Birliği tarafından yürütülen bir program ve gençler için eğitim ve spor faaliyetlerini desteklemek için düzenlenen Erasmus+ ile iş, staj ve spor imkanlarının yanı sıra gönüllü faaliyetlere katılım sağlanır. Farklı ülkelerden benzer yaş aralığınızdaki insanlarla bir araya gelerek belli bir tema hakkında atölyelere ve eğitimlere katılarak, grup çalışmalarında rol alabiliyor.

2021-2027 Erasmus + programı, gençleri sosyal ve demokratik yaşama katmayı hedefler. Programın amacı yaş ve eğitim düzeyini göz önüne almadan bireylere yeni beceriler kazandırarak, kişisel ve sosyal gelişimi güçlendirerek, istihdam olanaklarını artırıyor ve kurumlar arası iş birliklerini teşvik ediyor.

Erasmus+ sadece bireysel olarak değil, kurumların da başvurabileceği bir program olarak Türkiye’de Erasmus+,  Ulusal Ajans tarafından yürütülüyor. 

Editör: Ravza Nur Baydemir