Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Caner Erdoğan, Nevşehir’de ekmek fiyatlarına yapılan zammın ardından kamuoyunda yanlış değerlendirmeler yapıldığını belirtti.

Son dönemde enflasyon ile birlikte girdi maliyetlerinde yükseliş yaşandığını ve bunun fırıncı esnafını olumsuz etkilediğini aktaran Erdoğan, “Artan giderlerin karşılanarak esnaflarımızın üretimlerini sürdürebilmeleri için zam kaçınılmaz hale gelmişti. Esnaflarımızın talebi ile birlikte zam teklifini değerlendiren odamız ilk olarak 200 gram ekmeğin yeni fiyatını 5 TL olarak belirleme kararı aldı. Bu kararımızı hayata geçirmek için ilk olarak Fiyat Belirleme Komisyonu üyeleri ile görüştük. Burada Nevşehir Belediye Başkanımız Mehmet Savran ve valilik yetkilileri zam miktarını yeniden gözden geçirmemiz telkininde bulunarak zam oranına itiraz etti. Biz bu itirazlara rağmen, ekmek fiyatını 5 TL olarak belirleyebilecekken, belediye başkanımız ve valilik yetkililerin talebi üzerine zam oranını düşürerek ve ciddi bir fedakarlık yaparak ekmeğin yeni fiyatını 4 lira 50 kuruş olarak açıkladık.” ifadelerini kullandı.

Fırıncıların zarar ettiğini savunan Erdoğan, şunları söyledi: “Oda olarak bizler de en temel gıda maddesi olan ekmeğe zam yapmak istemezdik. Ancak ekmeğin üretim aşamasındaki girdi maliyetlerindeki artışlar dolayısıyla bu süre içerisinde ekmek üreten fırıncılarımız ciddi manada zarar içindelerdi. 4 lira 50 kuruşluk zamma tekrar itiraz edilmesine rağmen esnaflarımızın ayakta kalabilmesi ve üretimlerini devam ettirebilmeleri için bu fiyatı uygulamak zorunda kaldık."

Editör: Alpaslan Körükcü