Türkiye 14.05.2023 tarihinde sandık başında toplandı. Vatandaşların %49.5'i Recep Tayyip Erdoğan, %44.9 Kemal Kılıçdaroğlu'nu %5.2'si de Sinan Oğan'ı tercih etti.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul'da 3 Milletvekili çıkarmayı başardı.

Milletvekili olmaya hak kazanan Erkan Baş'ın biyografisi vatandaşlar tarafından merak edildi.

Peki Erkan Baş kimdir? Erkan Baş nereli? Erkan Baş kaç yaşında? Erkan Baş mesleği ne? Erkan Baş milletvekili oldu mu? İşte merak edilenler...

Erkan Baş (14 Temmuz 1979; Berlin, Almanya), Türk siyasetçi ve bilim tarihçisi. Türkiye İşçi Partisi genel başkanı ve İstanbul milletvekilidir. 2009 yılı başında Türkiye Komünist Partisi genel başkanlığı yaptı, 2014'te Halkın Türkiye Komünist Partisi genel sekreterliği yaptı ve 2017'de Türkiye İşçi Partisini kurdu. 2018 Türkiye genel seçimlerinde partisinin seçim ittifakı doğrultusunda Halkların Demokratik Partisi sıralarından milletvekili seçildi, daha sonra HDP'den istifa ederek yeniden Türkiye İşçi Partisine geçti.

İleri Haber adlı bir internet haber sitesi ile bazı teorik yayın organlarında belirli aralıklarla yazılar yazan Baş'ın Yaşamak İçin Sosyalizm adında bir kitabı bulunmaktadır.