NEVÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ kapsamında 75. Yıl İlkokulu iş birliğinde, normal gelişim gösteren ilkokul düzeyi öğrenciler ile özel gereksinimli öğrencilerin kaynaşması için bir proje gerçekleştirdi.
Proje kapsamında temiz doğa, temiz gelecek, renkli sütler ve köpük deneyi, geri dönüşümden doğaya; ekolojik saksılar, doğanın tohumları çiçek ekim atölyesi, doğal izler sebze ve meyve ile tişört baskısı atölyesi, ilkbahar teması ile duvar boyama etkinlikleri yapıldı.
Yapılan etkinliklerle öğrencilerda sosyal becerilerinin geliştirilmesi, empati kurma becerilerinin artırılması, sorumluluk bilinci kazandırılması, çevre bilinci oluşturulması, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm bilincinin geliştirilmesi, yaratıcılığın artırılması, dikkat, ince motor ve el-göz koordinasyonunun geliştirilmesi hedeflendi.
Dr. Öğr. Üyesi Murat Temur’un danışmanlığını yaptığı ve okul müdürü Suat Uçar ile müdür yardımcıları Mustafa Meydan ve Mustafa Hayta’nın katkılarıyla gerçekleştirilen proje etkinliklerine öğretmenler, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi.