Füsun Sökmez kimdir

28. dönem milletvekili seçimlerine az bir zaman kala milletvekili listeleri netlik kazanmaya başladı. CHP İstanbul milletvekili adayları arasında bulunan bir isim de Füsun Sökmez oldu. Peki Füsun Sökmez kimdir? İşte detaylar…

Füsun Sökmez kimdir?

1964 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Füsun Sökmez, İlk ve Ortaöğrenimini Beykoz Paşabahçe, Lise öğrenimini Kadıköy Kız lisesinde tamamladı.

Lisans Eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden bitirdi. İş hayatına Mali Müşavir olarak başladı. İş hayatının yoğunluğuna rağmen Sivil Toplum Kuruluşlarında görevler almaya devam etti. 1994 Yılında SHP’de siyasi hayatına başladı.

1995 CHP ( Cumhuriyet Halk Partisi)’nin Farklı kademelerinde aldığı görevleri sürdürdü. 1999’da yapılan Ön seçimde Örgütün vermiş olduğu destek ile 1. Sıradan Belediye Meclis Üyesi  Adayı oldu.

(2000-2005) Yılları Beykoz Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. (2012) Yılında İstanbul  İl Kadın Kolları Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Eğitim Sekreterliği görevlerinde bulundu. Füsun Sökmez hali hazırda CHP’nin 1. Bölge Milletvekili Adaydır.