Gamze Akkuş İlgezdi'nin mesleği nedir?

Gamze Akkuş İlgezdi 1969 yılında İstanbul'da doğdu. 

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlayan İlgezdi, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamladı.

Diş hekimliğine 1992’de SSK Topçular Dispanseri’nde başladı.

1993’te SSK Okmeydanı Hastanesi’ne atandı. 9 yıl ameliyathane bölümünün sorumluluğunu yürüttükten sonra 1999 – 2001 yılları arasında Başhekim Yardımcılığı görevini yerine getirdi.

18 yıl hizmet verdiği Sağlık Bakanlığı’ndan 2009 yılında ayrıldı. Oradan İçişleri Bakanlığı kadrosuna dahil edildi.

7 yıl boyunca yerel yönetimlerde görev alarak, projeler üretti. Burada Prof. Türkan Saylan Tıp Merkezi’ni kurarak, hekim olarak görev aldı. Kadın Sığınma Evi, Teknolojik Gençlik Merkezi, Mamografi Merkezi, festivaller, sanat kursları ve bağımlılıkla mücadeleye yönelik sosyal çalışmaları projelendirip, hayata geçirdi.

2011 yılında Yüksek Lisans ve doktora eğitimlerini Yeditepe Üniversitesi'nde tamamladı. Daha sonra 25, 26 ve 27'nci dönemlerde İstanbul Milletvekili seçilerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi 35’nci, 36’ncı 37’nci Olağan Kurultaylarında Parti Meclisi Üyeliğine seçiildi. 37. Olağan Kurultayında MYK’da Halkla İlişkiler, Sağlık ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. TBMM 27. Dönem İstanbul Milletvekili ve CHP Halkla İlişkiler, Sağlık ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmeye devam ediyor.

Gamze Akkuş İlgezdi evli ve bir kız çocuğu annesidir.