İstanbul Üsküdar'da 11 Ekim 1966'da doğan bir makina mühendisi, üst düzey yönetici, siyasetçi ve milletvekili olan Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapmaktadır. Babasının adı Muhittin, annesinin adı ise Fatma'dır. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Nottingham Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans yapmış ve İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Endüstri Mühendisliği doktorası yapmıştır.

Kariyerine özel sektörde üst düzey yönetici olarak başlayan bu kişi, DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türk-İran İş Konseyi Yürütme Kurulu'nda görev almıştır. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi olarak seçilmiş ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders vermiştir. Spor alanında da faaliyet gösteren bu kişi, çeşitli görevlerde bulunmuştur, bunlar arasında Kasımpaşa Spor Kulübü Genel Sekreterliği, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki görevler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Genel Sekreterliği sayılabilir. Ayrıca Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Ak Parti'den Rize Milletvekili olarak seçilen bu kişi, 24, 25. ve 26. Dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasama çalışmalarına katılmıştır. 24. Dönemde NATOPA Türk Grubu Üyesi olmuştur.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 19 Temmuz 2017'de duyurduğu yeni hükümette (65. Hükümet), Gençlik ve Spor Bakanı olarak atanmıştır.

2023 Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yeniden bakanlık görevine getirilen Dr. Osman Aşkın Bak, eski bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan görevi devraldı.

Çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca ve Farsça bilmektedir. Evli olup 4 çocuk sahibidir.