Geleneksel Türk Okçuluk Grup Müsabakaları sona erdi Geleneksel Türk Okçuluk Grup Müsabakaları sona erdi

Yozgat Bozok Üniversitesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Yozgat İl Temsilciliği tarafından beşincisi düzenlenen “Tarih İçin Bir Ok At” isimli Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmasında Nevşehir’de faaliyet gösteren Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü, Nevşehir Belediye Spor Kulübü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Okçuluk Kulübü sporcularından oluşan 35 okçu tarih için ok uçurdu.

Yarışmada Malazgirt Zaferi, İstanbul’un Fethi ve Cumhuriyetin İlanı temsilen 1071 cm, 1453 cm ve 1923 cm mesafelerden ok atışları yapıldı. Türkiye’nin farklı illerinden 320 geleneksel okçunun katıldığı yarışmada Nevşehir’in spor kulüplerinden Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü sporcularından Aysun Akpınar büyük kadınlar kategorisinde birincilik, Serdar Genç büyük erkekler kategorisinde ikincilik, Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü Erkek Takımı da spor kulüpleri erkekler kategorisinde ikincilik derecesi aldı.

Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü Başkanı Fethi Yöndemli, “2010 yılından bu yana Nevşehir’imizde bu güzide sporu icra etmeye ve yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Geleneksel Türk Okçuluğu sporunun aslına uygun şekilde gelişmesi için üniversitede görev yapan akademisyenlerimiz ile birlikte hem akademik hem de uygulama alanında çalışmalar yapıyor ve bu alana ilgi duyan kişilere eğitimler veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bizlere destek veren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yönetimine ve Nevşehir Belediyesine teşekkür ederiz.” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ