2023 yılı hac organizasyonunda il ve ilçe müftülüklerinden kayıt yaptırarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile Nevşehir'den kutsal topraklara gidecek olan 190 kişilik ilk hac kafilesi için İl Müftülüğü binası önünde bir dua programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Kâzım Güzel'in konuşmasıyla devam etti. Müftü Güzel konuşmasında hac ibadetinin, yürekleri Allah ve Rasulünün sevgisi ile yanıp tutuşan müminler için en büyük özlem olduğunu belirterek “Hac, en büyük vuslat ve en büyük heyecandır. Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir yolculuktur, kutlu bir ibadettir, büyük bir arınma mevsimidir, tövbe ve dua zamanıdır, rahmet ve mağfiret iklimidir.” dedi.

Nevşehir İl Müftüsü Kâzım Güzel'in yaptığı duanın ardından 190 kişilik hacı adayı tekbir, tehlil ve salâvatlar eşliğinde gözyaşları içerisinde Kapadokya Havalimanı'na uğurlandı.

Nevşehir İl Müftülüğü personelinden 1 kafile başkanı, 4 din görevlisi, 1 kadın irşat görevlisinin eşlik ettiği kafile için ilk durak Medine-i Münevvere olacak.

HABER: RAVZA NUR BAYDEMİR

Editör: Ravza Nur Baydemir