Son günlerde özellikle seçimlerin yaklaştığı şu günlerde bir bakıyorum herkes gazeteci. İki köşe yazısı yazanda gazeteci, klavye başına geçip sosyal medyayı babasının çiftliği gibi kullanan da gazeteci. Bu durum gerçekten çok üzücü ve bu mesleği bu kadar kolay kullanan ve ayakaltına alanlar açısından da düşündürücü.

   Gazeteci ve bu meslek nedir biraz bahsetmek isterim. Gazetecilik, yaşanan bir olayı merak edilen konuyu araştırıp objektif bir şekilde kitlelere ulaştıran mesleğe verilen addır. Gazeteciler basın sektöründe çalışır. Gazeteciliği eğer mektepli olarak icra ediyorsanız. Fakülteler  de sözel kategoride  dört yıllık lisans bölümüyle mezun olunur. Bu  bölümü başarı ile tamamlayan kişilere GAZETECİ ünvanı verilir. Gazetecilik bölümünde öğrenci olduğunuzda sosyoloji, siyaset, felsefe, basın tarihi, kitle iletişim kurumları, gazetecilik mesleğinin temel ilkeleri, haber istihbaratı ve raporlama, etik değerler temel derslerdir.

Kurumsal derslerin yanında Haber yazımı, sayfa düzeni, araştırmacı gazetecilik  gibi dersler de bulunmaktadır.

    Mezuniyetinden sonra genç gazeteci namzet i girdiği kurumda sırasıyla ilk önce  MUHABİR ,HABER ANALİSTİ, olur . Sonra seçtiği kolda uzmanlaşır. Uzmanlaşma kolları da SPOR,SİYASET,MAGAZİN, vb konularda uzmanlaşır.

    Bütün bu anlattıklarım bu mesleği doğru biçimden icrasıdır. Yani çok kolayda okunmaz ve çok kolay da gazeteci olunmaz.         

 Her meslekteki yozlaşma olduğu  gibi maalesef gazetecilik mesleği de günden güne çöküşte bu da çok üzücü.

    Birde alaylı yetişen gerçekten çok da başarılı gazeteciler var. Günümüzde özellikle Anadolu da olan gazeteciler. Ancak onlarında zaman zaman alacakları eğitimlerle kendilerini çok iyi yere getirdikleri  görülmekte, çok da başarılılar. Sadece ihtisaslaşma olmada daha da zoru her konuyla ilgilenir çalışırlar.

     Ayrıca oturdukları yerde matbaaları olan veya sigorta primi ödeyerek sarı basın kartı sahibi olup kendini gazeteci görenleri de unutmamak lazım o da ayrı bir konu.

    Birde iki fotoğraf  iki haber iki köşe yazısı yazınca kendini gazeteci sananlar var . Onlara ne isim vereceğimi dahi bilemiyorum ve çok üzücü.

    Gazeteci olmak ayrıcalıktır, gazeteci olmak layıkı ile yapılıyorsa şereftir, gazeteci olmak aşktır. Onun için gerçek gazeteci ile bunu etiket olarak kullananları lütfen önce kendi içimizde ayırt edelim sonra zaten çevre ve ortam bunu anlayacaktır.

     Sağlıkla huzurla hoşgörü ile en önemlisi de sevgi ile esen kalınız...