IPARD III Dönemi birinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar” tedbirinden yapım işi, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecek.

Toplam destek bütçesi 66 milyon avro olan birinci Başvuru Çağrı İlanı ile süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, yumurtanın işlenmesi ve pazarlanması sektörleri desteklenecek.

Uygulanacak destek oranı uygun harcama tutarının yüzde 50-70’i arasında değerlendirilecek.

Başvurular 5 Nisan tarihinde kabul edilmeye başlanacak. Online proje başvuru sistemi de 7 Mayıs saat 18.00’de kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 9 Mayıs saat 18.00 olarak duyuruldu.

Ayrıca açıklanan 2024 takvimine göre 80 milyon avro bütçeli çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri için haziran ayında ve 90 milyon avro bütçeli tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar için temmuz ayında çağrıya çıkılacak.

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri kapsamında sadece açık alanda bitkisel üretim projelerine yönelik makine ekipman destekleri içinse 12 milyon avro bütçeli çağrıya ağustos ayında çıkılacak.

Nar Belediyesinden annelere jest Nar Belediyesinden annelere jest

IPARD III Programı Başvuru Çağrı İlanları kapsamında TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü tarafından yapılacak olan duyurular, İl Koordinatörlüğü www.nevsehir.tkdk.gov.tr resmi internet adresi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ