Akşam saatlerinde kente gelen Akşener, ilk olarak Belediye Başkanı Rasim Arı’yı makamında ziyaret etti.

Burada Başkan Arı’dan belediyenin durumu hakkında bilgi alan Akşener, Arı’ya yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

TES'ten milletvekillerine mektup TES'ten milletvekillerine mektup

Akşener ve Arı birbirine hediye takdim etti.

Whatsapp Görsel 2024 04 05 Saat 20.49.33 048317C0

Daha sonra Belediye Caddesi’nde Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Akşener, burada yaptığı konuşmada, “Şu anda Gazze'de, şu anda Doğu Türkistan'da kardeşlerimiz acı çekiyor. Yani çocuklar açlıktan ölüyor Gazze'de. Analar çocuklarına yemek yediremiyor, milyar dolarlık paraları olan İslam aleminin yöneticileri keyif yapıyor. Cenabı Allah bildiği gibi yapsın hepsini.” dedi.

Gazze’deki katliamın sona ermesi gerektiğini kaydeden Akşener, “Bugünkü bu iftar sofrasının gelecek seneye inşallah Gazze'deki masumların bu azabının ortadan kalktığı, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin çektiği çilenin ortadan kalktığı ve bunun Allah'ım sana bin şükür diyerek oturduğumuz sofralar olmasını Allah'ımdan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

“NEVŞEHİR BELEDİYESİNDEKİ PARAYI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEDİĞİ İÇİN GÖREVDEN ALINDI”

Müslümanların dikkat etmesi gereken iki konu olduğunu ifade eden Akşener, şunları söyledi: “Bana göre belki dinin temeli, birisi merhamet, vicdan, bir diğeri kul hakkı. Şimdi Rasim Arı sizin tarafınızdan seçildi. Sonra birilerinin istediklerini yerine getirmediği için, sizin vergilerinizle Nevşehir Belediyesinde oluşan o paranın, yani bütçenin hak dışı kullanılmaması için birilerine peşkeş çekilmemesi için aşırı dikkat etti. Ve sonuç itibariyle bu işten nemalananların sinirini bozdu ve görevden alındı. İşin özü ve özeti bu. Sordum biraz evvel. Ne kadar para ve borç bırakmıştın dedim. 50 milyon borç, 1,7 milyon dolar kasada bıraktım diyor. 500 milyona yakın Nevşehir Belediyesinin borcu var. Şimdi esas mesele bu. Bunlar sizin paralarınız. Biraz evvel Nevşehir'e hizmet etmek Nevşehirli yaşlıların elinden tutmak Nevşehirli gençlerin umudunu ayağa kaldırmak Nevşehirli yaşlı kadın ve erkeklerin o gece tenceresi kaynamıyorsa o eve bir tencere yemeğin gitmesini sağlamaktır belediye başkanlarının görevi. Onun için de o parayı yani sizin, hepimizin vergileriyle oluşan o bütçeyi beytülmal görüp el uzatmamaktır. Onun için de görevden 21 ay sonra görevden alındığında 1,7 milyon nakit parayı kasada bırakır, 50 milyon TL de borç bırakır. Bugün ise 500 milyon borçla bulur. Rasim Arı’nın şahsında Nevşehirlilerin karşısında şükranla, izzetle, eğiliyorum. Muhabbetle eğiliyorum. Allah her birinizden razı olsun.”

Whatsapp Görsel 2024 04 05 Saat 20.49.33 298265B3

Belediye Başkanı Rasim Arı da Akşener ve iftara katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Whatsapp Görsel 2024 04 05 Saat 20.49.34 67E01B3DWhatsapp Görsel 2024 04 05 Saat 20.49.32 2Bfe2D8DWhatsapp Görsel 2024 04 05 Saat 20.49.35 C571De2C

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR - MEHMET GÜNAY