Kampanya ile öğrenci, öğretmen, okul yönetimleri, destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda farkındalığın artırılması, bu kapsamda öğretmenler tarafından okul ve çevresine yönelik sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi amaçlanıyor.

Kampanya kapsamında öğrencilerin hazırladığı temizlik ve hijyen odaklı projeler, ülke genelinde “İyi Uygulamalar” adı altında dereceye girmek için yarışacak.

Proje kapsamında okulda çeşitli faaliyetler yürütülüyor. Deneylerden oyunlara, boyamalardan çizgi filmlere, seminerlerden dramalara kadar öğrenciler hijyen konusunu yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar.

Projeye başladıkları günden bu yana okulda adeta bir hijyen festivali düzenleniyor. Bu proje ile birlikte okul, çocukların hem sağlığını korumayı hem de onların aracılığıyla bu bilinci her bireye yaymayı hedefliyor. Velilerin de desteğini alan okul, hijyeni hayatın her alanına yaymak amacıyla hem evde hem okulda 21 gün sürecek bir maraton başlattı.

Lise öğrencileri tarafından panel düzenlendi Lise öğrencileri tarafından panel düzenlendi

21 gün boyunca öğrencilerde hijyen davranış değişimini gözlemlemek amacıyla hem veliler hem öğretmenler tarafından öğrencilere anket uygulandı. Yüzde 40 ile başlayan hijyen davranışlarının, uygulamalar sonunda, olumlu yönde yüzde 89’lara çıktığı gözlemlendi.

Şimdiye kadar ki yarışmalarda göstermiş oldukları başarılarla dikkatleri üstüne çeken Kalaba Atatürk İlkokulunun bu proje ile başarılarını taçlandırmaya devam etmesi bekleniyor.

Whatsapp Image 2024 04 06 At 14.32.17Whatsapp Image 2024 04 06 At 14.32.05

Kaynak: HABER MERKEZİ