Başkan Urgenç,” Kamu çalışanları sendikal esarettedir. Kurtaracak olan sizlersiniz, kamu çalışanlarısınız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Tayfur Urgenç, Türkiye Kamu-Sen’in üye sayısının geride bıraktığımız yıl 530 bine dayandığını belirterek, “Adam gibi sendikacılık yaparak 530 bin üyeyi şerefli hak mücadelemize dâhil ettik. Bu tüm üyelerimizin kamu çalışanlarının yani sizlerin başarısıdır. Allah bizlere güvenen destek veren herkesten razı olsun. Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi olarak geçen yıl 2071 üye sayımızla adeta bir mesaj vermiştik. Bu 15 Mayıs’ta Türk Eğitim Sen Nevşehir şubemize güvenen kıymetli eğitim çalışanlarından herkes gerekli mesajı alacaktır.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen’in toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika olarak masaya oturması gerektiğinin altına çizen Urgenç, “İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü olan 2023 yılı sendikalarımızın yeniden yetkili olacağı yeni dönemin başlangıcı olacaktır. Görülüyor ki, altı dönemdir kamu çalışanları adeta sendikal bir esarettedir. Memur ve emeklimizi bu esarette kurtaracak tek adres Türkiye Kamu Sen’dir. Önümüzde yeni bir toplu pazarlık süreci var. Ne yazık ki, kamu çalışanları altı görüşmede sözde yetkili sendikadan ne buldu ki, şimdi ne umabilsin? Evet, bir sendika toplu pazarlık masasında her talebine karşılık bulamayabilir. Ancak beklenen çalışanlardan aldığı yetkiyi hakkıyla temsil etmesidir. Türkiye Kamu Sen’in yetkili olduğu dönemlerde de her beklentimize cevap bulamadık. Ama hiçbir zaman çalışanların Türkiye Kamu Sen’e güveni rencide olmadı. Çünkü görüyorlardı ki, Türkiye Kamu Sen o masada adam gibi mücadele veriyor, cesaret ve kararlılıkla çalışanların sesi oluyordu. Oysaki şimdi öyle mi? Adeta işverenin suflesiyle konuşan bir sözde yetkili sendika, her geçen dönem kamu çalışanlarının kazanımlarını geriye götürmektedir.” diye konuştu.

EK ZAM KAÇINILMAZDIR

Urgenç, “Kamu hizmetlerini yürüten ve devletimizin temsilcisi konumundaki memurlarımızın ortalama maaşı sosyal yardımlar da dâhil edildiğinde 13 bin 500 TL dolayında kalmışken, ortalama bir kamu işçisi giydirilmiş olarak 17 bin TL ücret almaktadır. Bu ücretin üzerine yakın bir zamanda yapılacak toplu sözleşmeye bağlı olarak yeni artışlar da eklenecek, Sayın Cumhurbaşkanının ifadesine göre asgari ücret de Temmuz ayında revize edilecektir. Hal böyle olunca memurlarımıza bir iyileştirme yapılmadığı takdirde, maaşlar asgari ücret seviyesine kadar gerileyecek, bir kamu işçisi ortalama memur maaşının iki katı ücret alacaktır.

Yaşanan bütün gelişmeler ve ekonomik gerçekler, memur maaşlarına seyyanen bir iyileştirme yapılmasının zaruri olduğunu ortaya koymaktadır. Kamu çalışanları ve emeklileri olarak beklentimiz, Temmuz zammından müstakil şekilde, gelir kaybımızı telafi edecek bir seyyanen artıştır.” ifadeleriyle memurlara ek zam yapılmasının zaruri olduğunu belirtti.

Alım gücünün giderek düştüğüne, kamu çalışanlarının yoksullaştığına dikkat çeken Urgenç, Temmuz ayını beklemeden kamu çalışanlarına seyyanen zam verilmesi gerektiğini bildirdi.

Refah payının kalıcı olarak verilmesi ve enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılmasının önemine dikkat çeken Urgenç, 14 Mayıs’tan sonra oluşacak yeni parlamentodan taleplerini dile getirdi.

Urgenç, Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan memurların bir kereye mahsus Genel İdare Hizmetleri sınıfına sınavsız geçiş yapabilmesini istediklerini ifade ederken, tüm kamu çalışanlarının vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesini, kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi ödenmesini de talep etti. HABER MERKEZİ

Editör: Ravza Nur Baydemir