Nevşehir Valiliği himayelerinde ve Göreme Belediyesi koordinasyonunda, 3 - 5 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 2. düzenlenecek olan Uluslararası Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali’nin lansman programı gerçekleştirildi.
Program, Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici ile paydaş kurum temsilcileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Programda konuşan Vali Kök, Kapadokya’nın yalnızca eşsiz doğal güzellikleriyle değil, tarih boyunca biriktirdiği zengin kültürel mirasla da insanlığın ortak değerleri arasında yer aldığını vurguladı.
“Güzel Atlar Ülkesi” olarak anılan bu coğrafyada atın, sosyal ve kültürel yaşamın her döneminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kök, “Valiliğimiz himayelerinde, Göreme Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenecek bu festivalin kültür, sanat ve atlı sporları bir araya getirerek Kapadokya’nın tanıtımına ve turizm potansiyelinin güçlenmesine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz; üç gün sürecek etkinlikler boyunca bölgenin farklı yönlerini yerli ve yabancı misafirlerimize tanıtacak, kültürel mirasımızı korumanın ve yaşatmanın geçmişe duyulan saygının yanı sıra geleceğe karşı bir sorumluluk olduğunu bir kez daha vurgulayacak ve geleneksel atçılık kültürünü yaşatan bu organizasyonla Kapadokya’nın marka değerini daha da yükselteceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Programın sonunda, festivale katkı sunan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi.
Günün anısına hatıra fotoğrafı çekiminin gerçekleştirilmesiyle program sona erdi.





Next




