Fuarın açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, her turizmcinin takviminde yerini alan Travel Turkey İzmir’i sadece ülkenin değil Ege ve Akdeniz'in en büyük turizm fuarı, uluslararası turizm borsası yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

KAPADOKYA DA TANITILIYOR

Fuara, Nevşehir Valiliği öncülüğünde, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB) koordinatörlüğünde Nevşehir, Ürgüp, Uçhisar Belediyeleri ile Kapadokya Alan Başkanlığı ve KAPHİB olmak üzere 5 kurum ve kuruluş katıldı.

KAPHİB Müdürü Levent Ak, fuarın Türkiye'nin yanı sıra değişik ülkelerin ve bölgelerin de turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapan tüketicilere göstermeyi hedeflediğini söyledi.

Ak, “Kapadokya’ya ait tarihi, kültürel ve doğal güzellikler ile yöresel el sanatlarımız, görsel ve yazılı materyallerle tanıtılıp, standa gelen misafirlerimize yöresel yiyecek ve içeceklerimizden oluşan ikramlar sunuluyor. Bu önemli fuara İzmir'de yaşayan bütün Nevşehirli hemşehrilerimiz ve sektör temsilcilerimizi bekliyoruz." dedi.