Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, kasabada yaşanabilecek sel ve taşkın riskine karşı önemli bir altyapı çalışmasının hayata geçirildiğini duyurdu.
Başkan Güneş, İcik Köyü’nden gelen sel sularının arazi ve yerleşim alanlarına zarar vermesini önlemek amacıyla dere yatağının genişletildiğini ve menfez çalışmasının tamamlandığını belirtti.
Yapılan çalışma sayesinde özellikle tarım arazileri ile dere çevresinde bulunan evlerin taşkın ve sel sularından etkilenmesinin önüne geçildiğini vurgulayan Başkan Güneş, bu sayede arazinin ve etrafta bulunan evlerin taşkın sel suyundan etkilenmeyeceğini söyledi.
Kasabadaki bir sorunun daha giderilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Güneş, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile Devlet Su İşleri Şube Müdürü Bülent Polat’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Gerçekleştirilen bu çalışma ile birlikte Karapınar’da sel ve taşkın riskinin azaltılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması hedefleniyor.
Güneş, benzer önleyici çalışmaların kasaba genelinde devam edeceğini belirtti.


Next





