Kozaklı’da, KOP Projesi bünyesinde Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlara küçükbaş hayvan çadırı verildi.

İlçenin meralarının küçükbaş hayvancılığa uygun olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, İlçede yaklaşık 108 bin dekar mera alanı bulunduğunu, küçükbaş hayvancılık yapan işletmelerin yıllık yaklaşık 6 ay boyunca merada kalan 6 ay boyunca da işletmede kaldığını ve bu projenin en büyük amacının hayvan refahını en üst seviyede tutarak yetiştiricilerin, kuzu kayıplarını en aza indirebilmek oluğunu söyledi.

Memiş, “Geçen yıl Kozaklı İlçemizde gerçekleşen yoğun kar yağışı nedeniyle küçükbaş ağılları zarar görmüş ve barınma ihtiyacı meydana gelmiştir. KOP tarafından daha önce başka illerde yapımı gerçekleşen ve üreticiler tarafından çok beğenilen çadırlar sayesinde küçükbaş yetiştiriciliği daha çok benimsenmeye başlamıştır. Bizde ilçemizde yetiştiricilik yapan 10 üreticinin 2200 küçükbaş hayvanın barınmasını sağlamak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik.

Üreticilerimiz de bu projeden çok memnun olduklarını ifade ettiler.” dedi.

Memiş ayrıca proje kapsamında toplam 220 koyun kapasiteli 10 adet çadırın kurulumunun yapıldığı ve projenin toplam tutarının 1 milyon 156 bin 400 TL olduğu bilgilendirmesini yaparak, “10 adet üretici katkısı da 347.000,00 TL ile üreticilerimize hayırlı olsun.” dedi.

HABER: RAVZA NUR BAYDEMİR

çadır-1çadır1

Editör: Ravza Nur Baydemir