Türk Eğitim Sen (TES) Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Başkanı İbrahim Doğan, kamu işçilerine verilen zammın ardından ilginç bir girişimde bulundu. NEVÜ’de teknisyen statüsünde memurluk yapan Doğan, kamu işçilerine verilen yüze 45’lik zammın ardından işçi olmak için dilekçe vererek başvuru yaptı.

Doğan'ın başvurusundan sonra TES Şube Başkanı Tayfur Urgenç, yaptığı açıklamada, "TES NEVÜ Başkanı İbrahim Doğan, kamu işçisi personelleri memurlara göre daha iyi ekonomik koşullarda yaşamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk-İş başkanının katılımı ile gerçekleşen toplu iş sözleşmesinde işçilere yüzde 45 zam yapılmıştır. Cumhurbaşkanının açıklamasına göre en düşük kamu işçisinin maaşı 15 bin TL olmuştur. Memur ve kamu işçisi arasındaki maaş farkı da işçi lehine artmıştır. Kamu işçisi yıl içerisinde maaşlarına ek olarak ikramiye ve tediye ödemeleri de almaktadır. Sosyo ekonomik yaşam seviyesi memurdan daha yüksek olan işçi statüsüne, teknisyen memur olduğum için de teknik bir işçi kadrosuna atanmak için başvurumu gerçekleştirdim. İfadelerini dilekçesinde belirterek işçi statüsüne geçmek için eylemini gerçekleştirmiştir." ifadelerini kullandı.

Urgenç, “Gerçekleştirilen bu eylem kamu işçilerine verilen zamla ilgili değildir. Kamu işçilerine verilen zam haklarıdır. Burada yetkili memur sendikasının beceriksizliğine dikkat çekerek memura zam talebini gündeme getirmek içindir. Verilen zam da işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Editör: Ravza Nur Baydemir