Nevşehir Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması düzenlendi Nevşehir Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması düzenlendi

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Süleyman Özgün, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, TAKE Projesi bünyesinde toplam 6 projenin yüzde 75’inin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacağını söyledi.

Milletvekili Özgün paylaşımında, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi bünyesinde 2024 üretim sezonunda Nevşehir merkez ve ilçelerde Aspir Üretimini Geliştirme Projesi, Ayçiçeği Yetiştiriciliği Projesi, Kavun Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırması Projesi, Kuru Fasulye Ekilişini Geliştirme Projesi kapsamında Rhızobıum Bakteri Aşılaması İle Nohut Yetiştiriciliğinde Verim Ve Kalitenin Artırılması Projesi, Nohut Üretimini Geliştirme Projeleri yürütülecek.

Projelerde yaklaşık 146 ton tohum, 19 bin 500 fide, 50 paket inokülant, 5 ton gübre dağıtımı gerçekleştirilecek. Projelerin yüzde 75’i Bakanlık tarafından yüzde 25’i ise çiftçi tarafından karşılanacak. Üreticiler başvurularını bağlı olduğu ilçe veya il tarım müdürlüklerine bugünden itibaren yapabilecek. Çiftçilerimize hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR