Bir otelde basın toplantısı düzenleyen Dursun, Türkiye’nin yaşanan deprem felaketlerinden sonra hem psikolojik hem de ekonomik olarak zor durumlardan geçtiğini söyledi.

Mesleği icabı Nevşehir’in ilçeleri, beldeleri, köyleri dahil en ücra köyüne bile en az 5 defa gittiğini aktaran Dursun, bu nedenle Nevşehir’i çok iyi tanıdığını vurguladı.

Daha önceki yıllarda birçok Gülşehirli milletvekili adayının seçildiğini belirten Dursun, il bazında Nevşehir’in dörtte bir nüfusunun Gülşehirli olduğunu aktardı.

Oy potansiyeli olarak Gülşehir’in göz ardı edildiğini savunan Dursun, daha önce siyasi partilerin çeşitli ilçelerden milletvekili adayı çıkardığını belirterek, bunu da göz önünde bulundurunca Gülşehirli reflekslerinin harekete geçtiğini ve bu nedenle aday adayı olduğunu belirtti.

“Gülşehir Belediye Başkanlığı görevinde, alt yapı, üst yapı, çevre düzenlemesi gibi birçok alanda kendime bilgi yükledim.” diye konuşan Dursun, bu birikimlere dayanarak Nevşehir’e bir katmadeğer sağlamak adına milletvekili aday adaylığı çıkışı yaptığını kaydetti.

Nevşehir’in çözüme kavuşması gereken sorunlarının belli olduğunu vurgulayan Dursun, “Nevşehir’in sorunları çok belli, trafik sorunu var, park sorunu var, yeşil alan sorunu var, çevre yolu sorunu var, hızlı tren sorunu var, kentsel dönüşüm sorunu var. Bunların çözülmesi gerekiyor. 20 yıldır konuşlan bir kentsel dönüşüm hikayesi var. Bu işi beceremedik, neden beceremedik? Yasal düzenlemelerden dolayı, insanların direnç göstermesinden bunları biliyoruz. Ama bunların gerçekten olması lazım. Milletvekilleri isterlerse Belediye Başkanını tetiklerler güzel şeyler yapılabilir.” diye konuştu.

Editör: Alpaslan Körükcü