Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat depremlerinde 11 il etkilenirken, asrın felaketiyle adeta yerle bir olan deprem bölgesinde görev yapan Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Nevşehir UMKE ekibi üyeleri yaşadıklarını paylaştı.

“HİÇBİR DAMAR YOLU BU KADAR DEĞERLİ OLMAMIŞTI”

Nevşehir Devlet Hastanesinde Anestezi Teknikeri olarak görev yapan Muhammed Sümercan gönüllü olarak 6 Şubat depremlerinde görev aldı.

Kalp krizi geçiren yaşlı adam bahçesinde ölü bulundu Kalp krizi geçiren yaşlı adam bahçesinde ölü bulundu

Depremin 2. günü akşam saatlerinde yıkımın en çok olduğu Kahramanmaraş Oniki Şubat Mahallesi Piazza karşısında Jandarma Arama Kurtarma tarafından kurtarılmaya çalışılan depremzedeye UMKE gönüllüsü olarak ulaştığını ve müdahale etmeye çalıştığını belirten Sümercan, “Depremzedenin enkazda bulunduğu pozisyon, alanın çok dar olması, havanın soğuk sıvı kaybının da çok olması sebebi ile defalarca denememe rağmen damar yolunu açamadım.” dedi.

Depremzedenin enkaz altında yaşama tutunması için damar yolu açmasının şart olduğunu vurgulayan UMKE gönüllüsü Sümercan, “Pes etmek aklıma gelmedi. Hem o kişiye hem de kendime moral olması amacı ile sol elini tuttuğumda, baş parmağının üst kısmında damar hissettim. Nefesimi tutarak müdahale ettim ve damar yolunu açtım. Damar yolunun küçük olması ve parmağın hareket etmesinden dolayı enkazdan bulduğum plastik parçası ile sabitleyerek damar yolunun sağlıklı çalışmasını sağlayarak sıvı gönderdim. Hayatım boyunca unutmayacağım ve benim için en değerli damar yolu oldu.” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ