İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatları ve ilgili protokol kapsamında gerçekleştirilen toplantı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi koordinesinde yapıldı.

Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonundaki toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı temsilcileri, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinin yöneticileri ile okul müdürleri katıldı.

LGS tercih süreci yarın sona eriyor
LGS tercih süreci yarın sona eriyor
İçeriği Görüntüle

Okul müdürlerine yönelik düzenlenen toplantıya Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı başkanlık etti.

OKULLARIN RİSK HARİTASI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda okul ve çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleri ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Okullardaki hazırlıkların yanı sıra fiziki eksiklikler, bakım ve onarım çalışmaları ile risk analizleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Okul çevrelerinde bulunan metruk binaların oluşturabileceği riskler de toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Okul Durum Değerlendirme Ölçeği ve hazırlanan risk haritaları doğrultusunda öncelikli ihtiyaçların belirlenmesi, çalışmaların belirlenen risk seviyelerine göre yürütülmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca ders kitaplarının öğrencilere dağıtımı, öğrenci kıyafetlerinin belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar, sınav sonuçları, tercih danışmanlığı hizmetleri ve yerleştirme sonuçlarının takibi görüşüldü.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile kolluk kuvvetleri temsilcileri tarafından yapılan sunumların ardından toplantı sona erdi.

Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Toplantının hazırlanmasında emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Whatsapp Image 2026 07 27 At 16.53.06

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR