Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin dönem başkanlığını yaptığı ve NEVÜ’nün de üyesi olduğu Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından 5 Mayıs - 26 Mayıs tarihlerinde Kayseri, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Malatya, Elazığ, Erzincan, Sivas, Tokat ve Amasya illerinde düzenlenecek olan ‘Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları’nın ilki Kayseri’de düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüs Mariana Molu Anfi Tiyatrosu’nda düzenlenen fuarın açılışına; Anadolu Üniversiteler Birliği dönem Başkanı aynı zamanda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, Anadolu Üniversiteler Birliği’ne üye üniversite rektör, rektör yardımcıları, protokol üyeleri, üniversite adayı öğrenciler ve aileleri ile davetliler katıldı.

NEVÜ TANITIM VE TERCİH STANDINA YOĞUN İLGİ

NEVÜ’nün ‘Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı’nda açtığı tanıtım ve tercih standı, üniversite adayı gençler ve aileleri tarafından yoğun ilgi gördü.

NEVÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Toprak Keskin, Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Tayyibe Işıl Doğan ve alanında uzman personelle fuarda yerini alan NEVÜ, 2023 YKS sonuçlarının açıklanmasını takiben üniversite tercihinde bulunacak gençlere ve ailelerine Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte ilçelerdeki toplam 8 kampüste; 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Araştırma Merkezi, 57 Öğrenci Kulübü ve 12 Öğrenci Topluluğu bulunan, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu, geniş ölçekli bölüm ve programları, kendi alanında Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları, sosyal tesisleri ve barınma olanakları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca katılımcılarla birlikte diğer üniversitelerin stantlarını ziyaret eden NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, ardından NEVÜ standını ziyaret eden öğrenci ve aileleriyle de sohbet ederek kendilerine üniversitenin nitelikli akademik kadrosu, geniş ölçekli bölüm ve programları, fiziki alt yapısı, sosyal tesisleri ve barınma olanakları hakkında bilgi verdi.

ÜST KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Bugün Kayseri’de ilki düzenlenen tanıtım ve tercih fuarı açılışı sonrasında Anadolu Üniversiteler Birliği Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.  Anadolu Üniversiteler Birliği dönem Başkanı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul başkanlığında, birliğe üye üniversite rektör ve rektör yardımcılarının katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, gündemdeki bazı maddeler görüşüldü.   

TERCİH VE TANITIM FUARLARI 26 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK

Diğer yandan NEVÜ, toplam 11 ilde gerçekleştirilecek olan ‘Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları’nda üniversite adayı gençler ve aileleriyle buluşmaya devam edecek. HABER MERKEZİ

15-5

6-78

Editör: Mehmet Günay