NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencileri ‘Organik Tarım ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı’ kapsamında Yalova, Gebze ve İstanbul’da düzenlenen teknik geziyle sektörün inceliklerini öğrendi.

Öğr. Gör. M. Suat Birecikligil rehberliğinde gerçekleşen gezide öğrenciler, ilk olarak Yalova Artemisia Tıbbi Bitkiler Bahçesi’ni ziyaret etti. İşletme sahibi Gülnur Erol’dan tıbbi bitki yetiştiriciliği, fide üretimi ve sektörün ekonomik boyutu hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler, ardından Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne geçti. Burada, Geofit Araştırma Merkezi’nde yerli ve yabancı bitki türlerinin üretim teknikleri, ihracat-ithalat süreçleri ve tarımın geleceğiyle ilgili önemli bilgiler edindi.

Gezinin bir sonraki durağı Gebze’de faaliyet gösteren MG International Fragrance Company oldu.

72’den fazla ülkeye koku kompozisyonları sunan şirkette, Duygu Beşbıçak ve Aydın Alemdar’ın sunumuyla öğrenciler, koku üretim süreçleri, sürdürülebilir ham madde temini ve müşteri odaklı üretim stratejilerini yakından öğrendi.

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde son bulan gezide öğrenciler 750’den fazla tıbbi bitki türünün doğal yöntemlerle yetiştirildiği bahçede, sentetik kimyasallar kullanılmadan yapılan tarım uygulamaları incelendi.

Öğrenciler ayrıca tıbbi bitkilerin korunması, kültür altına alınması ve sağlık sektöründeki kullanımına yönelik bilgilendirildi.

İç mimarlık öğrencileri, Kayseri'de mesleki deneyimlerini arttırdı İç mimarlık öğrencileri, Kayseri'de mesleki deneyimlerini arttırdı

496049946 18328678483166791 2606403013660586007 N495339500 18328678495166791 587278960760672824 N

Kaynak: HABER MERKEZİ