NEVÜ Rektörlük Makamında Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve Türk Kızılay Nevşehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Civelek’in katıldığı imza töreninde NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Türk Kızılay’ı ile NEVÜ öğrencilerine yönelik hizmetleri kapsayan ve süre sınırı bulunmayan iş birliği protokolünü imzalamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Aktekin, 5253 sayılı Dernekler Kanununun Türk Kızılayı'na verdiği görevler kapsamında kamu yararına hizmet sunulması amacı ile mülkiyeti Üniversiteye ait kampüs içinde Eğitim Fakültesinde bulunan 60 metrekare alanın Türk Kızılay Nevşehir Şubesine bedelsiz tahsisi ile bu alanda hizmet sunulacağını söyledi. 

Rektör Aktekin, “Türk Kızılay Nevşehir Şubesi, üniversite tarafından kendisine tahsis edilen bu alanda yapacağı tesisi ve bu tesisin eklentilerini sözleşme süresince bedelsiz kullanım hakkına sahip olacak. Türk Kızılay Nevşehir Şubesi, Üniversite tarafından kendisine tahsis edilen alanı Üniversiteye yakışır ve Türk Kızılay’ın amaçlarına uygun şekilde kullanmakla yükümlü olacak. Türk Kızılay Nevşehir Şubesi Öğrenci Butiğinde dağıtılacak giyim yardımlarını temin etmek, teşhir etmek ve kayıt altına almak, Üniversitede yardımda bulunulacak öğrencileri tespit etmekle yükümlü olacak.

Türk Kızılay Nevşehir Şubesine üniversite tarafından tahsis edilen bu alanın elektrik, su ve ısınma giderleri üniversite tarafından karşılanacak. Türk Kızılay Nevşehir Şubesi Öğrenci Butiği de ihtiyaç talebinde bulunan öğrencilerimize hafta içi her gün ‘ücretsiz’ giyim ürünleri temini sağlayacak.

Ayrıca, Kızılay Nevşehir Şubesi tarafından final sınavları boyunca öğrencilerimize NEVÜ Kızılay Kulübü, Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası ve Kızılay Nevşehir Şubesi iş birliğiyle meyve, mobil aşevi aracıyla da çay ve çorba ikram ediliyor. Üniversitemiz merkez yerleşke içerisinde bulunan Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanemizde yapılan ikramlardan da isteyen öğrencilerimiz yararlanabiliyor.” dedi. 

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve Türk Kızılay Nevşehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Civelek protokolün her iki kuruma da hayırlı olması temennisinde bulundu.

5-172-533-304-20