NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda gerçekleştirilen konferansa, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar, NEVÜ Okçuluk Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Fatih Tan, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığında (JAKEM) görev yapan okçu askeri personel, NEVÜ akademik,  idari personel ve öğrenciler ile misafirler katıldı.

Konferansta, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi, aynı zamanda Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü Başkanı ve Geleneksel Türk Okçuluğu Antrenörü Fethi Yöndemli “Türk Okçuluğu” üzerine konuştu.

Okçuluğun tarihteki başlangıcı ile birlikte Türk devletlerindeki gelişim süreci ve günümüzdeki uygulamaları üzerine hem teorik hem de uygulamaları bir sunum yapan Yöndemli, “Türk yayları tarih boyunca biçim olarak bazı farklılıkları olsa da çalışma mantığı anlamında aynı prensiptedir. Türk yayları kendine özgü yapısı sayesinde çok güçlü bir savaş aleti halini almış ve tarih boyunca Türk devletlerine büyük başarılar ve prestijler kazandırmıştır. Türk okçuluğunun Osmanlı döneminde zirve yapması aynı zamanda kültürel ve sportif bir boyut kazanmasına imkan tanımıştır. Bizler de hem sporu icra etmekte hem de bu kültürü sonraki nesillere aktarmaya çalışmaktayız. Bu çalışmalarımızda bizi destekleyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere bizimle beraber okçuluk yapan üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

"Turizmde geleceğin rehberlerine özel konferans" "Turizmde geleceğin rehberlerine özel konferans"

Geleneksel okçuluk konusunda Türklere özgü tekniklerin konu edildiği konferansta ayrıca Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü kıdemli kadın okçularından Vildan İsmet Yöndemli ile çocuk okçularından Burak Akpınar anlatılan tekniklerin uygulamalı olarak gösterimini yaptı.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından katılımcılara plaket ve teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi. 

01 (14)-301 (6)-7

Kaynak: HABER MERKEZİ