TES Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Çamcı, üniversiteyi bayındır hale getiren kurucu rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç başta olmak üzere emek veren akademik ve idari personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

NEVÜ Türk Eğitim Sen Başkanı İbrahim Doğan ise yaptığı açıklamada üniversite idari ve akademik çalışanlarına teşekkür ederek ,“Yetkide geleneğin adı, Türk Eğitim Sen” dedi.

Başkan İbrahim Doğan, “Türk Eğitim Sen Üniversite temsilciliği olarak üye belirleme toplantısında 311 üye ile yetkili sendika yine Türk Eğitim Sen olmuştur. En yakın sendikayla aramızda 88 fark vardır, üniversite personellerimizin haklarının, taleplerinin korunması ve yerine getirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Var olsun Teşkilat. Başta üyelerimiz olmak üzere emek veren tüm üniversite çalışanlarına, Türk Eğitim Sen’i hak ve adaletin temsilcisi olarak gören gönlü bizimle çarpan her bir çalışma arkadaşıma ve kıymetli hocalarımıza teşekkür ederim. Cumhuriyetimizin 100.yılında başaracağız sözü verdik, emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde müreffeh ve büyük Türkiye idealimizle yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Çamcı ise açıklamasında üniversitenin kuruluşundan beri emek veren, inşa eden, üniversitenin idari ve akademik personeline fedakârca çalışmalarından dolayı şahsı ve sendikası adına teşekkür etti.

Türk Eğitim Sen’in NEVÜ’nün kuruluşundan beri yetkili sendika belirten Çamcı, “Bu bir gelenek olmuştur. NEVÜ’nün tüm çalışanlarını temsilen Üniversite ile yaptığımız Kurum İdari Kurul (KİK) toplantılarında da belirterek çalışanların haklarının korunması için mücadelemizi her platformda sürdürüyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki; problemleri çözülmüş kadrosunu almış akademisyenler hem şehrimize hem de üniversitemize milli değerlerimizle evrensel bilim ilkeleriyle çalışmaya devam edecektir. İdari personelde görevde yükselme kriterlerinde ehliyet ve liyakat ilkeleri ön plana çıkartılarak atamalar yapılmalıdır. Bu konuda da sendika olarak ilkelerimiz nettir. NEVÜ’nün kurucu rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı da milletvekili seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum.” dedi. HABER MERKEZİ

Editör: Ravza Nur Baydemir