Başkan Urgenç, ekonomik sorunların kamu çalışanlarını olumsuz etkilediğini belirtti.
Maaşların enflasyon karşısında erimesi, alım gücünün azalması buna bağlı olarak hayat şartlarının daha da zorlaşması memur, emekli ve asgari ücretliyi olumsuz etkilediğini aktaran Urgenç, “Ocak ayında memur ve emeklilere 6 ay için verilen yüzde 6’lık zam yine enflasyona yenildi. Alım gücü de ocak ve şubat aylarında yüzde 1,41 eridi. Soruyorum: 2025 yılında vergi, harç ve cezalar için artış oranı yüzde 43,93 olarak belirlenirken, 2025 yılı için memur maaş zammının yüzde 6 + yüzde 5 olarak belirlemesi, enflasyon farkıyla birlikte ocak zammının yüzde 11,54 olması memura reva mıdır?” ifadelerine yer verdi.
Urgenç bu noktada yapılması gerekenlerin, Enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, nisan ayı itibarı ile memurlara ek zam yapılması, refah payının kalıcı hale getirilmesi, tüm memurların yüzde 15’lik vergi dilimine sabitlenmesi, ilave ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri 3600’e yükseltilmesi ve bu şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü havada bırakılmaması gerektiğini belirtti.
“BAYRAM İKRAMİYESİ GÖREV BAŞINDAKİ KAMU ÇALIŞANLARINA DA VERİLMELİ”
Bayram ikramiyesinin görevi başındaki kamu çalışanlarına verilmemesini de eleştiren Urgenç, “Devletimiz, yılda iki kez işçi, işçi ve memur emeklisine Bayram İkramiyesi ödüyor. Kamuda bu haktan mahrum kalan yalnızca görevi başındaki memurlarımızdır. Bu durum adaletsizliğe yol açmaktadır. Bu Ramazan Bayramında da talebimiz hayata geçirilmedi ancak önümüzdeki Kurban Bayramından itibaren bayram ikramiyesinin görev başındaki kamu çalışanlarına da ödenmesini istiyoruz. Devletimiz bunu karşılayacak güçtedir.” dedi.