NTB, Nevşehir'de bu yıl ikincisi gerçekleştirilen NEVAGRI Nevşehir 2. Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda Ve Hayvancılık Fuarı'nda stand açtı.

TİCARET BORSASI STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

NTB’nin standını ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ziyaret etti.

Ziyaretçilerden büyük ilgi gören NTB standında, coğrafi işaretli meşhur kabak çekirdeği, kuru üzüm, pekmez, köftür, Çat Ferfene Kadın Kooperatifi el yapımı erişte, mantı, gözleme, salamura yaprak, üzüm turşusu, salça, acılı gibi Nevşehir'in Yöresel ürünleri sergilendi.

HAVALI:  "TARIM FUARI SEKTÖRE DEĞER KATACAKTIR”

Fuar hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Havalı, "Bu tür Tarım Fuarları bölgemizde yetiştirilen tarım ve ziraat ürünleri ile tarımsal ziraat ekipmanları ve araçlarının tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Nevşehir Ticaret Borsası olarak bu tür önemli fuar ve organizasyonlarda açtığımız standımızda üyelerimize ait ürünlerin tanıtımına öncülük etmekten ve fuarda yer alan firmalarımızı desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu fuarın tarımsal amaçla düzenlenen bir organizasyon olmasının yanında Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tanıtımı açısından önemli bir misyonu da yerine getirdiğine inanıyorum. Bu vesileyle fuarın düzenlemesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, Türkiye’de yılın son tarım fuarı olan 'NEVAGRI Nevşehir 2. Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda Ve Hayvancılık Fuarı'nın' hayırlı olmasını, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine beklenen katkıyı vermesini diliyorum "dedi.

SALAŞ: “NEVŞEHİR TARIM FUARI, GURUR KAYNAĞIMIZ”

Yıllık işletme cetveli için yarın son gün Yıllık işletme cetveli için yarın son gün

Nevşehir Ticaret Borsası yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş; "Fuarlar ekonomik hayatımızın vazgeçilmezi olan tüccar ve sanayicimizi, perakendecimizi, üreticimizi, tüketicimizi muhatapları ile bir araya getiren önemli organizasyonlardır.

Hem alışverişin, hem işbirliği bağlantılarının temellerinin atıldığı, hem de yenilikçi yaklaşımların ve yeni ürünlerin tüketici ile buluşturulduğu, önemi organizasyon yapısından ve kalitesinden daha büyük olan, katılımcılık vurgusunun öne çıktığı, etkili, etkiliği olduğu kadar da ekonomi dinamiklerine yön veren, geleceğe yönelik vizyon tercihlerine ışık tutan önemli etkinliklerdir.

Konu; İlimiz Nevşehir için en öncelikli Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık konularımızdan biri olunca bu fuarın önemi bizim için bir kat daha artıyor. Her şeyden evvel Nevşehir Ticaret Borsamız olarak ilkini geçtiğimiz yıl yaptığımız ve bu yıl ikincisi düzenlenen 2. NEVAGRI’2023 Nevşehir Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarının öncülüğünü yapmak bizim için çok kıymetliydi. Böyle bir organizasyonun ilimizin ufkunu açacağı gibi sektör paydaşları açısındanda çok ciddi katkılar sağlayacağını biliyorduk.  Çok şükür gerek katılım noktasında gerek ziyaretçi ve gerekse memnuniyet açısından fuarımız geçtiğimiz yılın üzerine koyarak bu yıl gelecek seneler için bizleri daha çok umutlandırmıştır. Elbette eksikliklerimiz olacaktır. Ama her geçen yıl üzerine koyarak tüm paydaşlarımızla birlikte bu Fuara sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu manada fuara katkısı olan herkesi canı gönülden kutluyorum.

Geleneksel hale gelmesi için arzu ettiğimiz bu fuarın her yıl daha etkin ve daha verimli olması adına, Herkesi bu amaç doğrultusunda önemli adımlar atmaya bekliyoruz" dedi.

Dört gün sürecek fuar 17 Aralık Pazar günü sona erecek.

IMG_8385-1IMG-20231215-WA0028IMG-20231216-WA0025IMG-20231216-WA0011

Kaynak: HABER MERKEZİ