Ortahisar Belediyesi, Hüseyin Galip Efendi Kütüphanesi Restorasyon Projesi ve Tepebaşı Meydanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile üyesi olduğu TKB tarafından bu yıl 22’ncisi organize edilen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda proje ödülüne layık görüldü.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, çalışmaları sonucunda aldıkları ödül ile gurur duyduklarını söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ellerinden aldığımız ödülden sonra, yine Türkiye genelindeki 397 belde belediyesi arasında tek olmanın ve bu ödüle layık görülmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde yaşanan doğal afetlerden ötürü bu yıl tören düzenlenememesi sebebi ile ödülümüz, Birlik tarafından belediyemize teslim edilmiştir.” dedi.

Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı

Ortahisar Belediyesi olarak “kimlikli kent” kavramını güçlendirmeyi hedeflerini belirten Başkan Ateş, “Aynı zamanda kentin hafıza mekanlarını geleceğe taşımayı, atıl durumdaki yapıları restore ederek yeniden işlevlendirilmesini, buraların yaşayan canlı odaklara, kamusal alanlara dönüşmesini destekliyor ve teşvik ediyoruz.” diye konuştu

433659006 10162159477784411 481477548189668488 N

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR