İlk olarak Derinkuyu Kaymakamı Konuralp Yılmaz'ı ziyaret eden İl Müdürü Özdemir, ilçede devam eden Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ve yapımı devam eden spor kompleksi hakkında istişarelerde bulundu.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'u da ziyaret eden Özdemir, Başkan Aksoy ile bir araya gelerek ilçede gerçekleştirilen gençlik ve spor etkinlikleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Başkan Aksoy ile yapılan sohbette, gençlerin sporla buluşması ve sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi adına yapılabilecek adımlar ele alındı.

Başkan Arı çocuklara ikramlarda bulunacak Başkan Arı çocuklara ikramlarda bulunacak

Daha sonra Derinkuyu Mehmet Ekmekçi spor salonunda devam eden Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme programını ziyaret eden Özdemir, burada öğrencilerle yakından ilgilendi.

Öğrencilerin sırasıyla boy, kilo, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru top atma, el kavrama kuvveti, hız, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yeteneklerini takip eden Özdemir, antrenörlerden çalışmalar hakkında bilgi alarak projede yaklaşık 5 bin öğrencinin taramadan geçeceğini belirtti.

Ardından, Özdemir Derinkuyu’da yapımı devam eden spor kompleksi alanında incelemelerde bulunarak yetkili firmadan proje hakkında detaylı bilgi aldı.

Img 3988

Img 3915

Kaynak: HABER MERKEZİ