Geçenlerde Osmaniyeli bir yazar arkadaşım beni aradı.

Kendisinin bir çok kitabı var ve hepsi de okunmaya değer. Aynı zamanda Türkiye’nin en iyi çıkış yapan kadın yazarı ödülünü de aldı.

Yeni basıma girecek çok güzel bir kitabından bahsetti. Dört bölümden oluşan kitabın içerisinde benim de görüşlerime yer vermek istediğinde çok duygulandım ve teşekkür ettim.

Ve bana şunu sordu;

Sizin nazarınızda Kadın kimdir?

Sizlerle paylaşacağım ilk yazımın hem güzel ve anlamlı olması adına,

İşte o kitapta yayınlanacak yazım ve benim gözümde Kadın…

“Benim için olmazsa olmazımdır onlar.

Evet onlar!

Hayatımdaki kadınlar benim için çok önemlidir.

Doğduğum günden beri sıcaklığını sevgisini hissettiğim her daim dualarıyla arkamda dimdik duran biri olmayı başaran bir kadın… Annem…

Kendi yuvamı kurmak için çıktığım yolda benimle yürümeye söz vermiş önce bana eş sonra bana güç ve çocuklarıma ana olmuş bir kadın… Eşim…

İşte hayatımın iki kadını…

İşte bu kadınlar aslında vazgeçilmezim. Anam derken bile sesimin titrediği üzerimde her zaman etkisi olan her daim sağlık ve mutluluğum için çırpınan kadındır annem. Ne zaman çaresiz kalsam, ne zaman bitkin olsam hemen yanımda biten bir kadın. Derdime çare bitkinliğime ilaç olan ve beni her zaman hayata bağlayan benimde dualarımdan eksik olmayan bir kadın annem…

Annemin nasıl olması gerektiği değil, annemin gözünde benim nasıl olmam gerektiği önemlidir ve bu konu benim için tartışılmazdır.

Gelelim hayatımdaki diğer kadına;

En başta da söylediğim gibi. Kendi yuvamı kurmak için yola çıktığım yoldaşım hayat arkadaşım. Sırrımı paylaştığım en büyük destekçim.

Benim için kadın özel olmalı, özellikleri olmalı. Yüz güzelliğinden çok yüreğinin güzelliği önemli aynı zamanda cesaretiyle bana güç vermeli. Gücünü arkamda hissettiğim anda yapamayacağım şey yoktur lakin beni doğru yönlendirmesi bilgilendirmesi veya doğru tavsiyelerde bulunması çok önemli. Ara sıra da olsa beni şımartmalı. Akşama kadar gerekli gereksiz bir çok şeyle doldurduğumuz beynimi boşaltmalı.

Yoğun bir hayatım var, her şeye yetişmeye çalışıyorum. Eşime, çocuklarıma, işime ve üzerime düşen görevlere adeta titriyorum. İnsanları seviyorum onlar için bir şeyler yapmak hoşuma gidiyor. Bütün bunları yaparken ihmal ettiklerimde oluyor. İşte bu anda eşim devreye giriyor. En büyük gururum oluyor adeta, çoğu zaman kurtarıcım eksiğimi tamamlayan kadın oluyor. Bu kadar sıkıntının arasında bile belli etmemeye çalıştığım egolarımı tatmin ediyor yüzümü güldürüyor.

Benim kadınım temizliğiyle, güzel yüreğiyle, nerde nasıl konuşmasını bilen beni destekleyici cümleleri anında her ortamda kurabilen, üslubuyla oturup kalkmasıyla gururumu okşayan, yeni fikirleriyle ışığım olan, makyaj yaparken bile benim tavrımın ne olacağını düşünen, yanımda nasıl duracağını bilen ve evlatlarıma nasıl analık yapacağını bilen mükemmel bir kadındır.

Kadın işte tam böyle olmalı, erkeğin gücü, erkeğin yüreğinde her zaman hissettiği sevgi timsali, çocuklarının dayanağı yol göstericisi olmalı.

Kısaca; Kadın erkeğinin tamamlayıcısı olmalı…”

İyi ki hayatımdasınız….

Bayram EKİCİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı