"Evlerine götürecekleri rızıkları kazanmak için çalışıp, hayatın acımasız yükünü sırtlarında taşırlar. Allah hepsine daha çok versin kazançları bol olsun."

Bir insan düşünün !!!

Esnaf, ticaret erbabı, doktor, hemşire, mühendis, müteahhit, terzi, lokantacı, turizmci, vs.vs.

Hepsinin elinde bir işi ve kazancı var.

Evlerine götürecekleri rızıkları kazanmak için çalışıp, hayatın acımasız yükünü sırtlarında taşırlar. Allah hepsine daha çok versin kazançları bol olsun.

Bir de gazeteciler var !

Gece gündüz demeden, tatili olmadan, olay yerinde emniyet güçlerinin tüm engellemelerine rağmen, olayın muhataplarından duyduğu tehdit ve şantajlara rağmen, şehirde yaşanan tüm siyasi hareketleri ve şehirdeki tüm sosyal faaliyet ve kurum faaliyetlerini takip edip sadece amacı halkın doğru bilgiyi doğru yerden alması için mücadelesini sürdüren bir gazeteci düşünün.

Bu gazetecin bir evi olduğunu, eşi ve çocukları olduğunu aynı zamanda ülkemizin bulunduğu ekonomik sıkıntıları içerisinde ikinci planda tutulduğunu aklınıza getirerek şöyle bir düşünün.

Gazetecinin evine ekmek götürebilmesi için kendine tanınan hakları doğrultusunda halk için mücadelesini verdiği unutulmadan, bu konuda en büyük destekçisi başta siyasiler olmak üzere bu şehre sahip çıkacak insanların varlığı çok önem arz etmektedir.

Her meslekte olduğu gibi bizimde içimizde çürükler vardır. Bizlere de yardımcı olmak adına bunları ayırt etmekte sizler tereddüt etmemelisiniz. Tehdit, şantaj ve para karşılığı yapılan asılsız haberlere ve bu haberleri yapanlara riayet etmemeniz gerçek yerel basının ve şehrin gücü olacaktır.  

Bu gün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, ne anlama geldiğini buradan yazmayacağım, bizler gayet iyi biliyoruz ama sizlerde hani derler ya ……… Google ‘a yazıp bi araştırın. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ne ifade ediyor. Sonra da bir aile bireyi olarak arkanıza yaslanıp şöyle bir düşünün. Bu gazeteciler aslında bizler için ne yapıyor veya yapmakta!  Biz ne kadar destek oluyoruz veya olmuyoruz. Destek olmazsak ne kaybederiz olursak ne kazanırız diye bir düşünün.

Yanlış anlaşılmasın bu destek hep maddi anlamda değildir. Manevi destek ve haber sitelerimizi takip ederek “haberlerimizi paylaşmanız” bile en büyük destektir. Destek olmazsanız bu şehir çok şeyi yaşamadan kaybeder, Lakin destek verirseniz bu şehrin turizmcisi başta olmak üzere çalışanları, restaurantları, otelleri, tedarikçi şehir esnafı vs. herkes kazanır. Şehrimiz adım adım büyümeye devam eder.   

Bizim görevimiz de budur işte, önce bulunduğumuz şehir, bölge,  sonra genelde Türkiye’nin gelişmesi tanıtılmasıdır.  

Bizleri sadece böyle gazeteciler gününde anmak yerine her zaman birlikte çalışabilecek bir güç olarak görmeniz en büyük temennimizdir. Bizler sizlerin gözü, kulağı, sözcüsü olarak üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmaya  dün olduğu gibi bugün de devam edeceğiz. Bizler bu şehir için varız, mücadelemiz el birliği ile bu şehrin ve halkın kalkınması yönünde olacaktır.

Bu vesile ile; her türlü koşulda görevlerini yerine getirerek kamuoyunun güvenilir ve sağlıklı bilgiye ulaşmasını sağlayan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm meslektaşlarıma aileleri ile sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.

Ebediyete göç eden meslek büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyor, mesleği sadece gazetecilik olup cezaevlerinde yatan meslektaşlarımızın da özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum.  

Kalın sağlıcakla…