Hububatın en önemli zararlısı olan süne,  özellikle buğdayların başaklarına verdiği zarar ile verimde ve kalitede azalmaya neden oluyor. Zarar gören daneler tohumluk olarak kullanılamayacağı gibi hamur olma özelliğini de kaybediyor.

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, süne zararlısının sonbahar kışlak tespit çalışmalarını tarlalarda büyük bir özveriyle sürdürüyor.

Milletvekili Özgün Nevşehir- Çat yolundaki çalışmaları inceledi Milletvekili Özgün Nevşehir- Çat yolundaki çalışmaları inceledi

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş konu ile ilgili açıklamasında, “2024 yılı süne mücadelesi çalışmalarına hazırlık kapsamında, sonbaharda sünenin kışlaktaki popülasyon yoğunluğunu belirlemek, salgının şiddetini tahmin edebilmek ve potansiyel kimyasal mücadele yapılacak alanların belirlenmesi amacıyla kışlak sürveyleri yapılmaktadır. Tespitlerin ardından süne mücadelesinde ilk olarak kıymetlendirme sürveyi daha sonra yumurta parazitoit sürveyi ve nimf sürveyi yapılarak sonucunda ilaçlama kararı alınan yerlerde ilaçlı mücadelesi yaptırılacaktır.” dedi.

İl Müdürü Memiş, ayrıca Nevşehir’de çalışmaların 7 adet kışlakta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerinden oluşan süne mücadele ekipleriyle sürdürüldüğünü bildirdi. 

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR