Eğitim Sen Başkanı Kaya bir basın açıklaması yayımlayarak, 28.03.2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle eğitim ve yurt faaliyetlerinde çok önemli değişiklikler yapıldığını belirtti.

Yayınlanan yönetmelikle, eğitim ve yurt faaliyetleri için kamu arazisinden faydalanma imkânı tanınan “vergi muafiyeti tanınan vakıflar ile kamu yararına çalışan dernekler” ifadesinin kaldırılarak her türlü vakıf ve derneğe bu imkânların tanınmış olduğunu aktaran Kaya, “Siyasi iktidarın yıllardır izlediği politikalar göz önünde tutulursa, siyasal iktidar tarafından makbul görülen tarikat ve cemaatlere bağlı tüm dernek ve vakıfların artık kolaylıkla eğitim ve yurt faaliyeti yürüteceği ortadadır. Kaldı ki, tarikat ve cemaatleri “yol arkadaşı” olarak gören, “Sizin tarikat, cemaat dediğiniz bizim sivil toplum kuruluşu (STK) dediğimiz yapılarla protokol yapmaya devam edeceğiz.” diyen siyasi iktidar temsilcilerinin bu düzenlemeyle tarikat ve cemaatlere kapıları sonuna kadar açacağı su götürmez bir gerçektir!” dedi.

“TÜM GÜCÜMÜZLE ÇOCUKLARIMIZA VE ÖĞRENCİLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Nevşehir'de yapıldı Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Nevşehir'de yapıldı

Kaya açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Eğitim Sen olarak, çocuklarımızın haklarını yok sayarak siyasi ikbal ve çıkar hesapları yapanlara, tarikat ve cemaatler eliyle çocuklarımıza yaşatılan zulmü yok sayanlara, eğitim hizmetini tarikat ve cemaatlerin eline bırakanlara, eğitim ve barınma gibi en temel hakları karanlıkta boğmak isteyenlere sözümüz de açık ve nettir! Bizler, eğitim ve bilim emekçileri olarak tüm gücümüzle çocuklarımıza ve öğrencilerimize sahip çıkacağız! Bu ve benzeri her adımınızı ısrarla yargıya taşıyacak, yaptıklarınızı unutturmayacağız! Devletin tüm imkânlarını ve kamu kaynaklarını uğruna seferber ettiğiniz tarikat ve cemaatleriniz karşısında bilimsel ve laik eğitimi tüm gücümüzle savunmayı sürdüreceğiz! Yürüttüğünüz toplum mühendisliği karşısında farklılıklarımızla birlikte eşitçe ve özgürce yaşayabileceğimiz bir toplumu var etmek için asla geri adım atmayacağız!”

Kaynak: HABER MERKEZİ