TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, TES Nevşehir Kadın Komisyonu Başkanı Afet Özçam, Başkan Yardımcıları BadagÜl Erel ve Ayşe Turan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ilçelerde ziyaretler gerçekleştirdi. Nevşehir merkezde; Nefide İlleez ve Dürü Yekda Arslan, Acıgöl’de; Rabia Burçin Eren, Gülşehir’de; Zeynep Gömbel ve Tuğba Yıldırım, Hacıbektaş’ta; Özlem Yılmaz Oğuz ve Ürgüp’te Özge Yozgat’ı ziyaret ederek kadın yöneticileri nezdinde tüm kadın eğitim çalışanlarının gününü kutladılar.

“TÜRK MİLLETİNİN GÖZYAŞINI SİLMEYİ VAZİFE ADDETMİŞTİR”

Başkan Afet Özçam günün anlam be önemine binaen yaptığı açıklamada, “Her sene 8 Mart’ta kahvaltı organizasyonları, çiçek hediyeleri vb. etkinliklerle kadınlarımızın gününü kutluyorduk. Bu sene ülkemizin yaşadığı asrın felaketi deprem dolayısıyla buruk bir kadınlar günü kutluyoruz. TES Nevşehir şubemizin aldığı yönetim kurulu kararı gereği 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı sonuna kadar yapılacak etkinlik ve faaliyetlerin harcamaları depremzedelere aktarılacağı için bizlerde bugün yapacağımız 8 Mart kutlamalarındaki masraflarımızı, ‘Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Kadınlar Günü Deprem Yardımı’ başlığı ile ilimizdeki depremzedelere ve AFAD hesabına aktardık. Tüm kadın çalışanlar ve üyelerimiz adına yardım makbuzlarını ulaşabildiğimiz kadın yöneticilerimize sembolik olarak çiçek olarak takdim ettik. İnsanlık bugünlerde daha belirgin olarak ortaya çıkmakta, millet olmayı bu acılı günlerde daha iyi hatırlıyoruz. Milli bir STK olan Türk Eğitim Sen, birlik ve beraberlik şuuru ile yardımlaşmayı ön plana çıkartarak, toplumsal şuurun yansıması olarak kendisine Türk milletinin gözyaşını silmeyi vazife addetmiştir. Tüm kadın üyelerimize anlayışları için teşekkür ediyorum, günlerini kutluyorum.” dedi.

“BİR MİLLET KADINA VERDİĞİ DEĞER KADAR GÜÇLÜDÜR”

Başkan Urgenç ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü şu sözlerle kutladı: “Varlığıyla hayatın her anını anlamlandıran ülkemizin tüm hanımefendilerine saygı, şükran ve minnetle Dünya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım. Bir millet kadına verdiği değer kadar güçlüdür. Bir kişi kadına verdiği kıymet kadar İnsandır.”

HEDİYE BEDELİ AFAD’A BAĞIŞLANDI

Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Çamcı ve TES NEVÜ Başkanı İbrahim Doğan, idari ve akademik personeli ziyaret ederek 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü’nü kutladı.

Çamcı, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, “Bu yıl ki hediyemizin bedeli ülkemizin yaşamış olduğu deprem felaketinde çekilen acıları bir nebze dindirmek için Türk Eğitim Sen Nevşehir Yönetim Kurulu kararıyla üniversitemizde çalışan kadınlar adına AFAD’a depremzedeler için aktarılmıştır.” İfadelerinde bulundu.

TES NEVÜ Başkanı İbrahim Doğan ise, TES’in milli bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerine düşen sorumluluğu her zaman yerine getirdiğini vurgulayarak, “Acıda ve tasada bir ve beraber olan Türk milleti, depremin yaralarını sarmak için seferber olmuştur. Devlet millet el ele birlikte başaracağız. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına depremzedelere; üyelerimiz, kadınlarımız adına yapılan her bağış, her yardım ayağa kalkmamıza yeni bir vesile olacaktır. Silinecek her gözyaşı, paylaşılan her acı müreffeh ve büyük Türkiye idealimizi gerçekleştirmek için atılan bir adım olacaktır. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.

Editör: Ravza Nur Baydemir