Belediye depremin 1’inci gününden itibaren;

Yardım malzemesi olarak;  12 tır, 8 kamyon ve 20’de fazla küçük araç ile sevkiyat yaptı.

Ekip - Ekipman desteği olarak ise;  vardiyalı 50 personel, 2 adet itfaiye aracı, 2 adet kamyon,75 adet hilti, 18 jeneratör, 55 adet piknik tüpü, 14 adet mutfak tüpü, 6 ton yakıt, 350’den fazla gönüllü sivil vatandaş transferi ve gönüllü transferlerinde sivil araçlara yakıt desteği sağladı.

Ayrıca Bölgeye gelen 2 binden fazla depremzedelere; Otellerde ve yurtlarda kalan vatandaşların sabah ve akşam yemek ihtiyacı sosyal tesis aracılığı ile yardım toplama merkezine getirilen depremzedelerin 500 adet uyku tulumu, 5 bin parça kıyafet ihtiyacı,200 adet gıda kolisi, 281 adet bebek ürünleri, 66 adet ısıtıcı, 216 adet hijyen ürünleri, 650 adet battaniye, 5 bin 500 adet ekmek ve sandviç ve 50 adet tıbbi ürün kategorilerinde destek sağladı.

Yardım toplamaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Bölge ile irtibatımızı koparmadan hali hazırda yardım toplama merkezinde yoğun bir şekilde yardım malzemesi ile depremzede sirkülasyonu mevcut olup çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ürgüp tek yürek, yaraları sarmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Günay