Geçtiğimiz yıl gençlere desteğiyle herkesin takdirini toplayan Ürgüp Belediyesi, bu yıl da üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için desteğini açıkladı.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2023 yılının ilk müjdesinin Ürgüp'te yaşayan gençleri kapsadığını vurguladı. Başkan Aktürk, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi'ne  (AYT)  girecek Ürgüp'te ikamet eden, 2022 yılında mezun olmuş veya bu yıl lise son sınıfta eğitim gören, belediyeye başvuran gençlerin başvuru ücretini karşılama kararı aldı.

YKS ücreti desteğinden Ürgüp'te ikamet edip, geçtiğimiz yıl mezun olan veya bu yıl 12. sınıfta eğitim gören öğrenciler faydalanabilecek.

Destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, ÖSYM sınav takvimine göre başvuruların başlamasının ardından sınav ücretini ÖSYM üzerinden ödeyecek. Başvurusu tamamlanan aday, sınav başvuru kayıt belgeleri ile birlikte Ürgüp Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne kendisine ait İBAN bilgileriyle birlikte şahsen başvuracak.

YKS ücreti desteğinden Ürgüp'te ikamet edip, Ürgüp'te eğitim gören lise son sınıf öğrencilerinin yanı sıra ilçede ikamet eden ama il merkezinde veya farklı bir ilçede eğitim gören Ürgüplü öğrenciler de faydalanabilecek.

Genç dostu belediyenin genç Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Yarınlarımızın umudu gençlerimiz için ne yapsak azdır.” dedi.

Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Başkan Aktürk,  "Geçtiğimiz yıl 500'e yakın genç kardeşimize olan desteğimizden geri dönüşler bizi hem sevindirdi hem duygulandırdı. Gayretleri ve başarıları daim olsun. Biz, Ürgüp Belediyesi olarak her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.