Ürgüp'te sokak hayvanları için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bu çerçevede Ürgüp Belediyesi ekipleri, soğuk kış günlerinde ilçedeki sokak hayvanlarının aç kalmaması amacıyla çeşitli noktalara ‘Sokak hayvanları beslenme odağı’ kurdu.

Belediye tarafından hazırlanan mama ve su noktalarının üzerinde bir de yasal uyarı bulunuyor.

Ürgüp Belediyesinden dev hamle
Ürgüp Belediyesinden dev hamle
İçeriği Görüntüle

Uyarıda, "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanıdır. Hayvanlara zarar vermek, beslenmelerini engellemek cezaya tabiidir." İfadelerine yer verildi.

Özellikle kedi ve köpeklere mama ve su bırakan ekipler, yaz-kış hayvanların beslenmesi konusunda hassas davranışlarıyla vatandaşların takdirini kazandı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, sokak hayvanlarının yanlarında olduklarını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul da, “Karlı günlerde her gün besleme noktalarımıza mama konulması uygulamamız da başladı. Ürgüp tüm canları ile bizim.” dedi.

581522790 17933558979102292 7597497139962766130 N

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR