Ürgüp Belediyesi ile Yunanistan’ın Larissa Belediyesi arasında 1996 yılında gerçekleşen kardeş şehir ziyaretlerine bir yenisi daha eklendi.

Larissa’dan gelen Larissa Tarihi ve Etnografik Birliği heyeti, Başkan Mehmet Aktürk’e uzun yıllardır süre gelen dostluk ve kardeşlik köprüsünün sürmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ve mutluluklarını belirtti.

Başkan Aktürk, Ürgüp Belediyesi ile Larissa Belediyesinin 1996 yılında imzalamış olduğu kardeş şehirliğin günümüze kadar süregelmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.  Kardeş şehir Larissa’dan gelen heyetin Ürgüp Belediyesine yapmış olduğu ziyaretten dolayı da büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

İki kardeş şehir tarihi, kültürel ve sosyal birçok ortak değerlere sahip olduğunu belirten Aktürk, “Kardeşliği ve dostluğu en iyi şekilde yansıtan iki şehiriz.” dedi.

Larissa Tarihi ve Etnografik Birliği Başkanı İoanna Skenderidou,  uzun yıllardır Ürgüp ile kardeş şehir olan Larissa’nın tarihi, kültürel ve sosyal bağlarının devam etmesinden dolayı memnuniyetini belirterek, Başkan Aktürk’ün kendilerine göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı hem kendi adına, hem de birlik adına teşekkür etti.

Aktürk, heyetin yapmış olduğu ziyaretin anısı olarak Başkan Skenderidou’ya Ürgüp Üç Güzeller temalı tablo takdim etti.

Skenderidou ve heyet tarafından Başkan Aktürk’e Larissa temalı tablo ve hediye takdim edildi. 

WhatsApp Image 2023-08-29 at 14.20.51 (4)WhatsApp Image 2023-08-29 at 14.20.51 (2)

Editör: Ravza Nur Baydemir