Kapadokya'nın her geçen gün hem ülkemizde, hem de dünyada bilinirliğinin artığını söyleyen Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “Hakikaten dünyanın en fantastik, en özel bölgesinde yaşıyoruz. Tarihi binlerce, milyonlarca yıl öncesine dayanıyor. Jeolojik oluşumlarının tarihi 8 milyon yıl öncesine kadar dayanıyor. İnsan varlığı ve yaşamı açısından baktığınızda da milattan önce 5-6 bin yıl öncesine kadar gidiyor. Dolayısıyla birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olduğu bir coğrafyanın getirmiş olduğu büyük bir kültürel zenginliğin üzerinde oturuyoruz” diye konuştu.

Kapadokya’nın kültür turizmi açısından son derece önemli bir destinasyon olduğunu belirterek, “Türkiye’de İstanbul’dan sonra belki de en zengin kültür turizminin yapılabileceği önemli yerlerden bir tanesi. Çok seçenek sunması açısından da son derece değerli.” dedi.

“KAPADOKYA ZAMANSIZ ŞEHİR”

Birçok yerde turizmin zamanla sınırlı olduğunun altını çizen Vali Becel, “Kapadokya’ya zamansız şehir diyebiliriz. Yılın 12 ayında insanlara seçenekler sunabiliyor. Bölgeyle özdeşleşmiş olan balan turları, bunun ötesinde peribacaları, vadileri, yer altı şehirleri, doğal hava depoları gibi birçok seçenekle insanları burada misafir etme şansınız var.” şeklinde konuştu.

“HER MEVSİM AYRI GÜZEL”

Kapadokya’nın 4 mevsim farklı bir güzelliğe büründüğünü aktaran Becel, şunları söyledi: “33 bin yatak kapasitemiz ve 700’ün üzerinde otelimizin yanı sıra 15 bin odamız var. İlkbaharda ayrı güzellikler, sonbaharda ayrı güzellikler, kış ve yazın da ayrı güzellikler ile insanlara apayrı bir tatil deneyimi yaşatıyor.”

“ALTIN YILIMIZ DEĞİŞTİ”

2019 yılının Türkiye ve dünya açısından da önemli bir yıl olduğunu söyleyen Vali Becel, “2020 ve 2021 yılı biraz pandeminin gölgesinde geçti. 2020 ve 2021 yılında 2019 yılının rakamlarına yaklaşamamıştık. 2022 yılı Türkiye ve Nevşehir için altın yıl olarak değerlendirilen 2019 yılının üzerinde. Altın yılımızı bu sene yaşadık. 3 milyon 800 bin olan ziyaretçi sayımız 4 milyon 200 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Nüfusumuzun 15 katı kadar insanı bölgemizde ağırlamayı başardık. Bunun yüzde sekseni de yabancılardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.