19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Fener Alayı yürüyüşü yapılacak 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Fener Alayı yürüyüşü yapılacak

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı günler kala seçimin huzur ve güven ortamında yapılması, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) alınan kararların uygulanması amacıyla Nevşehir’de seçime katılacak siyasi partilerin il başkanları ile Valilik Toplantı Salonu´nda Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi.

229 BİN 201 SEÇMEN OY KULLANACAK

Toplantıda konuşan Vali Fidan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Nevşehir genelinde 268 sandık bölgesinde, 813 sandıkta 229 bin 201 seçmenin oy kullanacağını söyledi.

Vatandaşların 23 belediyede belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini, 153 köy ve 118 mahallede ise muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini seçecekleri bilgisini paylaşan Fidan, “Seçim öncesi kampanya ve propaganda döneminde alınacak güvenlik tedbirleri,  oy verme günü alınacak güvenlik tedbirleri ve seçim sonrası alınacak güvenlik tedbirleri olmak üzere üç aşamada ele alıyoruz. Tüm bu aşamalarda ilimizde alınacak güvenlik tedbirleri titizlikle planlanmıştır.” dedi.

Seçim güvenliği kapsamda bugüne kadar İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, ilçe kaymakamları ve ilgili diğer birim yetkililerinin katılımıyla çeşitli toplantılar gerçekleştirildiğini aktaran Vali Fidan, “İl Seçim Koordinasyon Merkezi,  Seçim Hareket Merkezleri kurulmuştur. Aynı şekilde İlçelerimizde İlçe Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturulmuştur. İl Seçim Koordinasyon Merkezimiz, İçişleri Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde seçim güvenliğine ilişkin iş ve işlemleri 24 saat esasına göre takip edecektir.” diye konuştu.

1561 POLİS, 995 JANDARMA GÖREV YAPACAK

Seçim sürecinde güvenliği sağlamak amacıyla 1561 polis, 995 jandarma ile MEDAŞ İşletme Müdürlüğü, Türk Telekom İl Müdürlüğü gibi ilgili diğer birimlerden ihtiyaç duyulacak sayıda personelin seçim güvenliği tedbirleri kapsamında görev yapacağını kaydeden Fidan, “Seçim Güvenliğine ilişkin çalışmaların etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi bakımından, seçime katılacak tüm siyasi parti il başkanları ve temsilcileri ile yakın bir diyalog ve koordinasyon içerisinde çalışacağımızı ve ilgili mevzuat çerçevesinde talep ve önerilerin karşılanmasına gayret edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Toplantıya Vali Fidan’ın yanı sıra Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Vali Yardımcısı Haluk Sezen, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, İYİ Parti İl Başkanı Ali İhsan Parlatan, MHP İl Başkanı Ali Akkoç ve Saadet Partisi İl Başkanı Ali Merve Işık katıldı. 

I M G 5810

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR