Beraberinde Başkan Yardımcısı Yusuf Yazılı, Gençlik Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Bilal Üstün, Sosyal Hizmet Uzmanı Elif Çaylı, Genç Yeşilay Başkanı Rabia Ertaş, Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Bay, Yeşilay Şube Sekreteri Şule Okşar ve yönetim kurulu üyeleri ile NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın, Yeşilay ve YEDAM olarak madde bağımlılığına karşı uzman desteğiyle yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi.

Üniversitenin Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ve diğer ilgili birimleriyle iş birliği halinde toplumun her kesiminin beden ile ruh sağlığını tahrip eden bütün zararlı alışkanlıklara karşı bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik önemli çalışmalarda da bulunduklarını söyleyen Yalçın, vermiş oldukları destelerinden dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.

NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Şube Başkanı Yalçın ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Rektör Aktekin, üniversite olarak kamu yararını gözeten her türlü çalışma ve projeye destek verdiklerini söyledi. Bu kapsamda Yeşilay’ın da başta gençler olmak üzere toplum yararına yürüttüğü çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Aktekin, toplumun her kesiminin zararlı alışkanlık ve çevrelerden korunması adına yürütülecek çalışma ve projeye desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Yeşilay’ın faaliyet alanları

Yeşilay ilk ve ortaokullarda, lise ve üniversitelerde eğitim gören çocuk ve gençler başta olmak üzere toplumun her kesiminin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, sigara, alkol,  kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmekle birlikte milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmeyi amaçlamakta.

Yeşilay bu çerçevede bağımlılıklarla mücadele etmek üzere, toplumun bilinç, güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, insan onur ve saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, yerde ve zamanda desteğe muhtaç insanlara yardım ederek, toplumun bağımlılıklarla mücadele kapasitesinin geliştirilmesine sürekli katkıda bulunmakta.  Bu amaç doğrultusunda da ulusal ve uluslararası kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerekli iş birliği ve ortak çalışma organizasyonlarını geliştirmekte.

Bağımlılıklarla mücadelede bilimsel ve kanıta dayalı yöntemler kullanarak araştırma, geliştirme faaliyetleri yürüten, aldığı sonuçlara göre projeler üreterek uygulayan ve bilimsel,  akademik çalışmaları destekleyen Yeşilay, dokümantasyon merkezi oluşturarak ‘Yeşilay Yayınları’ aracılığı ile gazete, dergi, kitap ve bültenler yayınlamakta.

Editör: Mehmet Günay