NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, YÖK’ün onayı ile NEVÜ Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan ‘Hemşirelik Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı’nın üniversite ve tüm bilim insanları için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Aktekin, “Her fırsatta ‘Bilgi çağı’ olarak nitelendirilen günümüz dünyasında meydana gelen sağlık alanındaki hızlı değişimler, pandemi ve depremler gibi doğal afet geleceğin yaşam koşullarına uyumlu bilgiyi üretme ve kullanma yetisine sahip bireyler yetiştirmeyi zorunlu hâle getirmektedir. Bu anlamda, ‘Hemşirelik Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı’ bilimsel bilgi ve gelişmelere bağlı olarak toplumun sağlık gereksinimlerine yanıt veren, otonomi sahibi, etik değerlere uyan, problem çözme ve araştırma becerilerine hakim olan lisansüstü düzeyde hemşireler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Biz de üniversite olarak Yükseköğretim Kurulumuzun onayladığı ve  Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülecek olan ‘Hemşirelik Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı’ ile, üniversitemiz Semra ve Vefa Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı alanında nitelikli ve donanımlı akademisyen adaylarının yetiştirilmesini amaçlamaktayız.

Ben bu vesileyle üniversitemizde ‘Hemşirelik Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı’nın açılması için vermiş oldukları destek ve onaylarından ötürü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Ravza Nur Baydemir